Contraste

Clădirile…ruşinii
Am scris despre ,, operele de artă’’ ale acestor netrebnici ce mâzgălesc, zi şi noapte, clădirile oraşului cu tot felul de culori, texte şi imagini bolnave, dar nu se întreprinde nimic să le ia pulverizatoarele din mână şi să-i pună să refacă aceste faţade suferinde din pricina unor psihopaţi, pe care nimeni nu-i caută pe multiplele camere video care împânzesc prin municipiul.
Se pare că aceste …mâzgăleli ce crează disconfort în perimetru civic nu este suficient de vizibil din birourile administraţiei de pe Moţilor nr. 1.
Cum, dealtfel, vizibile nu sunt multe clădiri neîntreţinute din…buricul Clujului, care sunt prea multe să le enumerăm. Contrastantă este clădirea de pe V. Babeş nr. 5, la un pas de Primărie şi pe o arteră a reţelei medicale universitare cu mare afluenţă de public.
Nu ştim ce stăpân are acel imobil bolnav, dar cele două uşi ale sale, sparte şi putrede, sunt împănate cu tot felul de resturi aruncate de cei ce încă nu ştiu că pe străzile din Cluj – Napoca sunt montate, nu doar camere video, ci şi coşuri pentru gunoi!?.
O altă clădire ( în imagine) care suntem siguri că are şi o oarecare valoare arhitecturală, este lăsată de izbelişte tot în centrul civic, nu departe de Prefectură, pe 21 Decembrie la nr. 32.
Zidurile sunt zdrenţuite de ani de zile, ba mai mult, pe frontispiciul ei tronează şi o reclamă ,, Anticariat Academic’’
Fără cuvinte, dacă ne uităm şi peste drum, cum se spune, adică la Liceul ,, Brassai Samuel’’, ale cărui ziduri se… decojesc precum scoarţa uneia din speciile de Eucalipt ale Australiei.

Constructorii de Autostradă, distrug… drumuri!
Deşi segmentul autostrăzii ,,Transilvania’’, de la Gilău la Nadăş, se construieşte cu viteza…melcului, o firmă de construcţii din Bacău lasă prăpăd pe unele drumuri pe care circulă cu şi fără încărcături în utilajele lor de mare gabarit.
Unul din marile necazuri ale locuitorilor din comuna Gilău, este şi faptul că această societate a distrus peste 10 km de drum de hotar.
Aceste căi de acces spre terenurile arabile, spre pădurile şi păşunile comunei, ce însumează 15 km, spune primarul Dumitru Sfârlea, au fost pietruite sume importante provenite din taxe locale,iar acum, mare parte din ele, sunt distruse de gabaritul acestor transportatori.
Şi cum până la această dată constructorul distrugător nu dă necesarele semne ale responsabilităţii că este dispus să aducă drumurile în cauză la forma lor iniţială, conducerea comunei este nevoită să cheme vinovaţii în instanţă.

Festivalul Bunătăţilor Tradiţionale la Valea Ierii
Pitoreasca localitate din Apuseni organizează, în 18 mai, a VI- a adiţie a acestui plăcut festival al tradiţiilor locale.Din informaţiile obţinute de la animatorul evenimentului, prof. dr. Sorin Brăileanu, din programul acestei ediţii nu vor lipsi, între altele, parada portului popular, expoziţia de produse agroalimentare tradiţionale, ateliere meşteşugăreşti, parada cailor, concurs de fotografii, concursuri ale interpreţilor de muzică populară şi dans tradiţional, dar şi un bogat spectacol artistic la care vor participa 21 de şcoli din 15 judeţe ale ţării.

Articole din aceeasi categorie