Campanie MEC: „Meseria face diferența!”

Cele mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual vor fi popularizate de Ministerul Educației și Cercetării, împreună cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în cadrul unei campanii intitulate „Meseria face diferența”. Campania a fost lansată marți, 11 februarie, la nivel național, și se va încheia în 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor.

Conform celor anunțate de MEC, printre acțiunile propuse de inspectoratele școlare se regăsesc: activități comune ale unităților de învățământ profesional și tehnic, ale Inspectoratului Școlar Județean, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională și ale operatorilor economici, privind consilierea și orientarea școlară și profesională a elevilor; caravane ale meseriilor; concursuri școlare de tip „Atelier de creație” sau „Atelier de robotică”; vizite ale elevilor din unitățile de învățământ gimnaziale din județ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învățământul profesional și profesional dual; ateliere de informare pentru profesorii diriginți ai claselor a VII-a și a VIII-a. (De fapt, cam tot ce include proiectul „Academia 2 în 1. Școală și carieră”, lansat anul trecut de Inspectoratul Școlar Județean Cluj în colaborare cu Terapia…!)

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic vor prezenta meseriile care „pot face diferența”. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro.

„În următoarea perioadă, Ministerul Educației și Cercetării, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ vor organiza, cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, o serie de evenimente care să contribuie la creșterea vizibilității și atractivității învățământului profesional, tehnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a”  – precizează MEC.

Învățământul dual a fost introdus începând cu anul școlar 2017-2018, în prima promoție fiind 2.268 elevi. În anul școlar 2019-2020, numărul elevilor din învățământul dual era de 12.908.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie