Baza regională de pregătire de prim ajutor

• Personalităţi de seamă au inaugurat o mare investiţie • de 90 de ani nu s-a făcut nimic în domeniu • 2 milioane de euro au transformat o mlaştină într-un loc pentru liniştea noastră • Generozitatea unor sponsori •
În prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Andrei, a prefectului de Cluj, domnul Ioan Aurel Cherecheş, a vicepreşedintelui CJC Vakar Istvan, a directorului general al Societăţii Române de Cruce Roşie, Ioan Silviu Lefter, a preşedintelui Filialei Cluj de Cruce Roşie, preot Mircea Dejeu, a reprezentanţilor ISU Cluj (col. Ioan Moldovan), a reprezentanţilor Poliţiei, Jandarmeriei, Salvamont şi a preşedinţilor din filialele Crucii Roşii din Transilvania, a primarilor din comunele limitrofe comunei Iara, ieri, a fost inaugurată Baza de pregătire de prim ajutor în situaţii de urgenţă a Crucii Roşii.
Această mare investiţie, după cum a prezentat preşedintele Filialei Cluj a Crucii Roşii, preotul Mircea Dejeu, este cea mai importantă iniţiativă regională în domeniu, demarată şi finalizată în cele mai bune condiţii de calitate de colectivul condus de directoarea executivă a Filialei Cluj, ec. Simona Bratu.
Această bază de pregătire este singura construită în ţară în ultimii 90 de ani de la inaugurarea Sediului central al Organizaţiei Crucii Roşii Române din Bucureşti, iar ca fapt inedit trebuie menţionat că această investiţie a fost finalizată cu fonduri obţinute, în principal, din donaţii, oferite de numeroase instituţii, bănci, administraţia judeţeană şi locală.
Evenimentul s-a bucurat de slujba de sfinţire ţinută de IPS Andrei.
Participanţii au vizitat, în continuare, spaţiile destinate pregătirii voluntarilor din filialele transilvane ale Crucii Roşii, dat fiind faptul că acesta este primul centru din România destinat perfecţionării cadrelor ce vor servi pentru oferirea primului ajutor în caz de calamităţi,
Construcţia dispune de 100 de locuri de cazare, dotate cu mobilier necesar, sală de mese, săli de cursuri şi aplicaţii, spălătorie, punct de prim ajutor, centrală termică şi altele. Valoarea acestei investiţii, la care şi-au adus contribuţia peste 50 de primării din judeţul nostru, este de 2 milioane de euro. Construcţia a fost amplasată pe un teren de 18.000 mp, în creierii Apusenilor, mai exact în prelungirea localităţii CAPS din comuna Valea Ierii. Trebuie menţionat că nici o altă localitate din judeţul Cluj nu şi-a manifestaat disponibilitatea de a concesiona terenul necesar ridicării acestui obiectiv de importanţă naţională.
De remarcat este şi faptul că întreg perimetrul din zona construită a fost împrejmuit şi s-au realizat cochete alei şi parcări pentru spaţiile de plarcare ale maşinilor bazei.
Conducerea filialei a făcut apel către Consiliul Judeţean şi Consiliul local Valea Ierii să-i sprijine în aducerea şi racordarea curen-tului electric şi la reabilitarea dru-mului pentru accesul spre bază.
Corul de bărbaţi “Craii Măgurii” din Bucea, coordonat de preot Mircea Dejeu, a intonat Imnul Naţional şi a încântat asistenţa cu alte piese de înalt simţământ patriotic.
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie