Alegeri în Consiliul Elevilor

„Tu poți schimba școala ta! Candidează pentru o funcție în Consiliul Elevilor!”

Este perioada în care elevii din întreaga țară își aleg reprezentanții la nivel școlar și județean, pentru a le reprezenta interesele, pentru a le fi „un punct de sprijin și de încredere”, dar, mai ales, „un mijloc” prin care doleanțele lor să ajungă la factorii decizionali.

Consiliului Național al Elevilor încurajează toți elevii să se alăture mișcării de  reprezentare, „chiar dacă situația actuală pare să îngreuneze întregul proces”. „În sprijinul tuturor consiliilor școlare și județene ale elevilor, unde din cauza contextului epidemiologic nu se pot organiza alegerile în mod obișnuit, va fi asigurată posibilitatea de a desfășura procesul electoral în mediul online, utilizând platforma https://alegeri.consiliulelevilor.ro, dezvoltată de agenția de digitalizare Feather Agency și Consiliul Național al Elevilor” – a anunțat, marți, CNE.

Conform sursei citate, pentru a se alătura mișcării de reprezentare, elevii nu se pot afla în an terminal de studiu al ciclului liceal, nu pot fi afiliați politic și nu pot prezenta situații de repetenție în anii precedenți. Candidații pentru funcțiile din Consiliul Școlar al Elevilor depun, după caz, fizic sau în platformă, în perioada specificată de calendarul alegerilor, un dosar de candidatură, care trebuie să conțină: formularul de candidatură, acordul  parental în cazul minorilor și o declarație conform căreia nu sunt afiliați unei entități cu caracter politic sau unui partid politic.

În cazul candidaturii pentru o funcție în Consiliul Județean al Elevilor, documentele menționate trebuie însoțite de procesul-verbal din urma alegerilor la nivel școlar (ori o delegație), curriculum vitae (CV), o strategie de dezvoltare și un plan de acțiune pentru  mandat.

Toate detaliile cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor sunt accesibile la adresa  https://bit.ly/35VEjuH.

M. T.

Articole din aceeasi categorie