720 de profesori de geografie îşi perfecţionează, la Cluj, metodele de predare

Un număr de 720 de profesori de geografie care predau în şcoli din mediile urban şi rural din 12 judeţe din Transilvania îşi vor perfecţiona metodele de predare printr-un proiect implementat timp de trei ani de către Facultatea de Geografie a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), cu o susţinere financiară nerambursabilă de peste 12.000 de lei din Fondul Social European (FSE).

Proiectul este intitulat „GeoSpace: Centrul de Geomatică destinat pregătirii complementare a cadrelor didactice preuniversitare din domeniul Geografiei”, iar partenerul UBB în realizarea acestui centru multiregional este Advanced Studies and Research Center (ASRC) cu sediul în Bucureşti.

Sîmbătă, 60 cursanţi din cei 720 au început cursurile de perfecţionare. Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea competenţelor profesorilor de geografie din învăţămîntul preuniversitar, care participă la şase module de perfecţionare, ce le vor permite să utilizeze instrumente de predare interactive a geografiei şi geomaticii, utilizate la nivel european şi promovate de Uniunea Europeană şi Agenţia Spaţială Europeană, inexistente în prezent în învăţămîntul din România.

Domeniile de competenţă ale ASRC includ geofizica, telemedicina, vizualizare şi realitate virtuală, dinamica spaţială, inteligenţă artificială şi informatică socială. ASRC are o recunoscută experienţă în proiecte naţionale şi internaţionale din domeniile Spaţiu, Aeronautică, Informatică, Tehnologia Comunicării şi Securitate.

Articole din aceeasi categorie