Cine e asasinul ascuns?

Avem sau nu avem ”belșug” de gripă? Aceasta este întrebarea shakespeariană a lumii post-moderne. Ceva e putred în România anului 2019. Constatarea este firească. Subiectul cel mai mediatizat în țara noastră în ultimele trei săptămâni este cel legat de gripă. Iar „doamna gripă” a devenit vedetă în ziare și la TV. Probabil că pe Bianca Drăgușanu, Daniela Crudu și Oana Zăvoranu le încearcă zavistia că ceașca de cafea sorbită cu paiul de grâu pe peronul Gării de Nord n-a fost valorificată ca știre de senzație, ci aruncată ca o măsea stricată în pagina decese-comemorări. Dați-mi voie să mă îndoiesc ca plopul în bătaia vântului că cele trei pupeze știu ce-i zavistie.

Teoriile conspirative au apărut ca ciupercile după ploaie, iar oamenii vociferează. Și mă întreb dacă n-au motive întemeiate s-o facă? Ba da. Există precedent și mă refer la ceea ce au fost etichetate drept „escrocheriile secolului”, gripa aviară și gripa porcină. De la avertizările Organizației Mondiale a Sănătății privitoare la pericolul epizootiei de gripă la „animalele” raționale și până la recomandarea insistentă, vecină cu obligativitatea, de imunizare printr-un vaccin decretat ca salvator, teoria conspirației nu poate lipsi din acest „dialog” inegal al omului cu o molimă despre care nu știm mare lucru, dar care face victime, aproape 60. E adevărat că în 80% din cazurile de deces confirmate, persoanele mai aveau și alte afecțiuni. În aceste cazuri, vorbim de gripă mortală asociată altor boleșnițe.

Îmi aduc aminte că în privința pandemiei de gripă porcină, valuri înalte de critici s-au revărsat la pachet cu o pereche de megalodoni ahtiați sexual asupra Organizației Mondiale a Sănătății, iar cu degetele pe trăgaciul unui AK-47 asupra OMS-ului s-au aflat nu doar așa-numiții jurnaliști palavragii și dezinformatori, „arheologii” senzaționalului, ci și medici cu ceea ce unora le lipsește cu desăvârșire: conștiința, glasul lui Dumnezeu din om.

S-a vorbit de AH1N1 ca de cea mai mare manipulare a omenirii. Am avut gripă aviară și păsările au fost omorâte, am avut gripă porcină și „proprietarii” cotețelor au fost executați. Ce facem acum, când tocmai a fost declarată oficial epidemia de gripă? Ce omorâm, virusul sau gazda?

Și atunci, întorcându-mă la titlu, mă întreb cine e asasinul ascuns, gripa sau omul? Mă tem și tremur ca varga la gândul că și identitatea virusului AH1N1 va rămâne învăluită în cel mai mare mister, precum identitatea celebrului asasin al Londrei victoriene, Jack Spintecătorul. Închei, rezumând ceea ce am scris și rezonând la ceea ce se întâmplă, citându-l pe unul al cărui nume este legat de cele mai mari crime împotriva umanității, Adolf Hitler: ”Spune o minciună suficient de mare și suficient de mult și lumea o va crede”. Nu neg existența gripei, ci contest modul de gestionare a crizei determinată de aceasta. Vă doresc să rămâneți sănătoși!

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie

One Response to

  1. doftoru și iconomu casnic

    In luna decembrie 1972 precum si in ianuarie-februarie 1973 s-au inregistrat 30.000 decese suplimentare fata de alte luni din an, datorita EPIDEMIEI DE GRIPA din acel an ( vezi Anuarul Statistic al RSR 1974,indicele MORTALITATE GENERALA ).Anuarul Statistic 1974 poate fi consultat la Biblioteca Universitatii.