Misiunea sfântă a preşedintelui de a menţine România pe locul 1 în Europa

În cursul zilei de astăzi, 25 noiembrie, îl vom cunoaşte pe noul locatar de la Cotroceni. Nou sau vechi contează mai puţin. Contează doar că pentru alesul naţiunii urmează cinci ani de linişte, cinci ani fără probleme majore de rezolvat. Şi probleme majore nu sunt, guvernanţii noştrii având grijă de rezolvarea tuturor problemelor spinoase. Noul locatar de la Cotroceni moşteneşte ţara cu cea mai bună infrastructură feroviară, la care se adaugă peste 30. 000 km de autrostrăzi. În plus, ne mândrim cu cea mai bună reţea de sănătate publică, cu cele mai moderne spitale, ne mândrim cu învăţământul de mare calitate, şomaj zero, români care încet, încet se reîntorc acasă, o industrie care duduie (desfiinţarea colosului Electroputere este pură…ficţiune, ştirea din care ţânţarul a devenit peste noapte armăsar), avem o flotă de invidiat, o armată care poate pune pieptul la hotarele ţării şi la hotarele altor ţări, în fine, ne mândrim cu o ţară la standardele cerute şi reclamate de marile puteri ale lumii.

Ce-i mai rămâne atunci alesului de la Cotroceni? Nu multe… Poate vedea lumea în lung şi în lat. Poate să-şi exercite talentul în diferite ramuri şi discipline sportive. Poate călători prin ţară, în zonele care să-i asigure liniştea şi mai ales, pacea interioară. Poate, din când în când, să ţină discursuri, nu prea multe nici ele. Mai poate să se opună unor legi, tentative ce rămân la nivel teoretic, practica demonstrând cu totul altceva. Mai poate întâlni omologi, discuţii sterile atâta timp cât România are de toate. Şi… Ar mai putea scrie, ar putea face jogging în jurul Palatului, ar putea da din mâini în dreapta şi în stânga, ar putea să-şi exprime indignarea în luări de cuvânt, ar putea să-şiexprime şi bucuriile unor noi realizări. Cu siguranţă, poate pune la zid duşmanii poporului, anatemizându-i în fiecare ieşire publică.

Pentru România, starea de sănătate este primordială, Igiena este subiectul nr 1 al celor 365 de zile dintr-un an calendaristic. Vorbim despre igienă la locul de muncă, acasă, în deplasări, dar unde nu vorbim despre igienă.  Iată de ce noul locatar al Cotroceniului are o misiune sfântă, cea de a menţine România pe locul 1 în clasamentul ţărilor europene. Misiunea este pe cât de nobilă, pe atât de lesne de îndeplinit.

Nu cu mult timp în urmă, marţi, 19 noiembrie 2019, omenirea a aniversat Ziua Mondială a Toaletelor, zi a bunelor practici de igienă. Zi memorabilă pentru noi ca ţară. Potrivit clasamentelor actualizate, România ocupă locul 1 între ţările Europei, la categoria cele mai multe toalete în curte, procentajul fiind unul îmbucurător, 27.7%. În urma noastră se află Bulgaria, la foarte mare distanţă, 15.3%, şansele de a fi depăşiţi fiind practic nule. Şi din  câte am înţeles, suntem pe locul 2 în lume, cu acelaşi procentaj, prima poziţie revenind Indiei, aproape de 100%. Veţi admite singuri că nu avem şanse de a depăşi India, oricâte eforturi am face. Preşedintele însă, poate încerca să îmbunătăţească lucrurile. Dar înainte de a visa la primul loc mondial, trebuie păzit acest loc 1 european.

La polul opus nouă, spre ruşinea lor, ţări precum Malta, Suedia, Irlanda, Marea Britanie, se numără printre ţările care şi-au rezolvat total problema, devenind ţări fără nicio toaletă în curţi. Trist, foarte trist, mai ales că sunt şi rămân ţări spre care românii îşi îndreaptă atenţia.

Igiena publică e la loc de cinste. În cei 30 de ani de democraţie, guvernanţii noştri au rezolvat spre lauda lor, spinoasa problemă a toaletelor din curţi. Suntem mai curaţi, mai puri, mai dornici de viaţă. Ne încântă şi faptul că în următorii cinci ani, preşedintelui nostru îi rămâne de rezolvat o problemă minoră, care-i stă la îndemână. Mai ales că are alături de el sfetnici capabili, buni teoreticieni şi la fel de buni practicieni.

Demostene ȘOFRON

Articole din aceeasi categorie