A fost înființată Poliția Siguranța Școlară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat, marți, ordinul de înființare, în cadrul Poliției Române, a Direcției pentru Siguranță Școlară.

Potrivit declarației ministerului, Poliția Siguranța Școlară va fi formată din 270 de polițiști organizați la nivelul Inspectoratului Generale a Poliției Române, a Direcției Generale a Poliției Municipiului București și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ. Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul de activitate este legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice.

„Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și al actelor de violență între elevi în interiorul școlilor, cât și în proximitatea acestora. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranță, va analiza fenomenele infracționale din fiecare școală, va identifica riscurile și problemele specifice fiecărei unități de învățământ”, a declarat Vela.

El a precizat că Poliția Siguranța Școlară va coordona toate acțiunile de combatere a infracționalității și va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, polițiștilor de la rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale, pentru buna funcționare a școlilor în condiții de siguranță. Totodată, Poliția Siguranța Școlară va coopera cu unitățile de învățământ și cu autoritățile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din școli și va acționa în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infracționalității juvenile, a infracționalității organizate, respectiv a traficului de persoane și a traficului de droguri.

Pentru o bună comunicare cu toți factorii implicați în acest demers, Poliția Siguranța Școlară va colabora cu organizațiile neguvernamentale, cu conducerea școlilor, cu autoritățile locale și cu comitetele de părinți, pentru prevenirea și combaterea infracționalității.

Articole din aceeasi categorie