World Vision: 114 săteni din judeţul Cluj au absolvit cursurile de ţesătorie manuală

114 săteni din judeţul Cluj au absolvit cursurile de ţesătorie manuală organizate de World Vision România, Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo SRL, în prima etapă a proiectului „Atelierul de Meşteşuguri” – un program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest.

Ateliere-mestesuguri-2Festivitatea de absolvire a meşterilor populari va avea loc miercuri, 23 ianuarie, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21). Pe lîngă diplomele certificate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, ţesătorii vor primi subvenţii în valoare de 400 lei / cursant. Beneficiarii provin din localităţile Apahida, Mera, Cojocna, Moara de Pădure, Bonţida, Dezmir, Sănduleşti, Băişoara, Fizeşu Gherlii, Copăceni, Liteni şi Stana – a anunţat Claudia Tokacs, specialist Comunicare World Vision.

Potrivit acesteia, în cea de-a doua etapă a proiectului, absolvenţii cursurilor de ţesătorie, precum şi persoane care practică alte meşteşuguri vor avea şansa să îşi îmbogăţească pregătirea, urmînd cursuri de antreprenoriat. În etapa finală, meşterii instruiţi în „Atelierul de meşteşuguri” vor beneficia de promovare prin intermediul unei platforme e-business şi se vor putea afilia celor trei asociaţii profesionale locale nou-create şi unei reţele de colaborare cu pensiuni rurale din regiune.

Înscrierile pentru cea de-a doua etapă a proiectului se fac la biroul World Vision din Cluj-Napoca, pînă la sfîrşitul lunii februarie. Cursurile de antreprenoriat se vor desfăşura în perioada martie – aprilie. La finalul sesiunilor, cursanţii vor participa la un concurs de planuri de afaceri, cele mai reuşite 30 de proiecte fiind premiate cu finanţarea necesară demarării propriului atelier meşteşugăresc.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie