Slăbirea (I)

Slăbirea este scăderea în greutate sau reducerea masei corporale. Scopul slăbirii unei persoane poate fi terapeutic în cazul unor boli cronice sau de înfrumuseţare. Metoda slăbirii prin deficit caloric este cea mai cunoscută. O persoană poate avea un metabolism rapid sau un metabolism lent. Cu cât metabolismul este mai lent cu atât trebuie să mâncăm mai puţin şi să depunem mai mult efort. Consumul de calorii în deficit faţă de energia de care are nevoie organismul face ca acesta să apeleze la depozitele de grăsime pe care le descompune pentru a elibera energia necesară. Metabolismul se poate adapta la dietele noastre, chiar şi la diete drastice, în sensul că metabolismul scade şi arde mai puţine calorii. De aceea în unele cazuri de slăbire dieta nu este suficientă, ci trebuie să apelăm şi la suplimente alimentare. Există o greutate ideală, dar mai important decât aceasta este greutatea cu care te simţi bine şi care îţi dă confortul de sănătate. O fomulă generală, dar care nu este absolută ar fi calcularea indicelui de masă corporală: împărţim greutatea corporală la pătratul înălţimii. Rezultatul obţinut dacă este situat între 18 şi 25, înseamnă că ai o greutate ideală. Peste 30 este un avertisment că trebuie să slăbeşti. Peste 35 înseamnă risc de boli.

Muşchii cântăresc mai mult decât grăsimea. De aceea persoanele atletice cântăresc mai mult. Odată cu înaintarea în vârstă muşchii se reduc şi se acumulează grăsimea. Când dorim să scădem în greutate este foarte important să cercetăm cauza care a dus la acumularea de kg în plus. Cel mai bine este să consultăm un nutriţionist. Cauzele creşterii în greutate sunt multiple: un metabolism lent datorat unei uşoare hipotiroidii, stresul zilnic la care organismul reacţionează printr-o absorbţie mai accentuată cu formarea unor depozite de grăsimi. De cele mai multe ori supraponderalitatea este cauzată de consumul de calorii într-o cantitate prea mare şi atunci surplusul se depune. De aceea trebuie să ne controlăm în primul rând alimentaţia, iar apoi exerciţiile fizice, care sunt de foarte mare folos. Suplimentele alimenatare corect folosite sunt de mare eficienţă.

Există tabele care ne indică numărul de calorii pe alimente raportate la proteine, carbohidraţi şi lipide. În general cantitatea de calorii consumată este de la 1800 în sus. Slăbirea înseamnă consumul a mai puţine calorii. Nutriţioniştii recomandă numărul de calorii să fie de 1600 pentru bărbaţi şi 1200 pentru femei.

Pentru realizarea unei slăbiri sigure pe lângă dietă trebuie să ţinem cont de următoarele:

– Să introducem în dietă suplimente alimentare naturale din plante care să stimuleze metabolismul, pentru a grăbi slăbirea, să reducă riscul unor boli, să reducă radicalii liberi, să dezintoxice organismul şi să întărească imunitatea;

– Exerciţiul fizic este un mijloc de accelerare a metabolismului şi de dezvoltare a masei musculare;

– Consumul de proteine accelerează metabolismul;

– Postul din când în când este o modalitate de slăbire, dar şi de prevenţie pentru unele boli, ca: rezistenţa la insulină, degradarea neuromusculară, boala Parkinson, Alzeheimer etc.;

– În timpul serviciului să evităm sedentarismul şi sa facem pauze cu mişcare;

– Urcatul scărilor este o mişcare fizică eficientă în slăbire;

– Consumul de probiotice şi prebiotice reglează flora stomacală şi intestinală şi previne inflamaţia însoţită de boli;

– Consumul de alimente procesate şi pasteurizate încurajează formarea depozitelor de grăsime;

– Ceaiul verde şi Cafeaua neagră ajută slăbirea, accelerează metabolismul şi previn apariţia hiperglicemiei, îmbunătăţesc microcirculaţia, reduc depozitele de grăsime, reduc riscul de boli neurologice.

Cura menţionată de echipa Hypericum durează 70 de zile. Se pot slăbi 4-5 kg, dar este o slăbire sănătoasă, prin care kg scăzute nu se depun imediat după terminarea curei de slăbire, cum se întâmplă în cazul unor diete.

Reguli care ajută slăbirea: îndulcirea ceaiului, cafelei sau alimentelor în această perioadă se face cu îndulcitor natural din planta Stevia rebaudiana. Dimineaţa se face cura de detoxifiere în care se consumă cel puţin 500 ml apă cu sucul unei jumătăţi de lămâie. Micul dejun se ia după 2 ore de la cura de detoxifiere. În cazul în care scade serotonina sau glicemia, care de obicei sunt mai scăzute dimineaţa, micul dejun se ia mai repede. Pe parcursul zilei se consumă o cantitate de proteine, glucide şi lipide, care să nu depăşească raţia calorică. Nu se mănâncă seara după ora 18.

CEAI SLĂBIRE

Compoziţie: Cruşin (Frangula alnus), Volbură (Convolvulus arvensis), Păpădie (Taraxacum officinale), Urzică-mare (Urtica dioica), Salvie (Salvia officinalis), Soc (Sambucus nigra), Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Frasin (Fraxinus excelsior), Muşeţel (Matricharia chamomilla), Cicoare (Cichorium intybus), Fenicul (Foeniculum vulgare), Sunătoare (Hypericum perforatum).

Proprietăţi: depurativ, diuretic, detoxifiant, hipolipemiant, hipocolesterolemiant, laxativ, tonifiant.

Recomandări ale Ceaiului de Slăbire: realizarea unei slăbiri sănătoase, care este de durată, prin reglarea metabolismului, iar kg pierdute nu se depun imediat înapoi. Se recomandă alimentaţie săracă în grăsimi, dulciuri şi bogată în fibre, efort fizic, gimnastică sau sport.

Mod de folosire: Intern, infuzie din 1 linguriţă Ceai Slăbire (1-2 plicuri) la 200 ml apă. Se beau 3 căni ceai pe zi. Extern: săptămânal se face o baie generală în care se adaugă un decoct din 30 g Ceai Slăbire la 2 litri apă, care se fierbe 10 minute. Se stă în apa de baie 10-15 minute.

TINCTURĂ SLĂBIRE

Compoziţie: scoarţă de Cruşin (Rhamnus fragula), Volbură (Convolvuluis arvensis), frunze de Păpădie (Taraxacum officinale), Cicoare (Cichorium intybus), frunze de Salvie (Salvia officinale), frunze de Urzică-mare (Urtica dioica), flori de Soc (Sambucus nigra), Traista- ciobanului (Capsella bursa-pastoris), flori de Muşeţel (Matricaria chamomilla), fructe de Fenicul (Foeniculum vulgare), alcool etilic din cereale.

Proprietăţi: detoxifiantă, depurativă, laxativă, diuretică.

Recomandări ale Tincturii Slăbire: în curele de slăbire ajutând la reducerea în greutate şi la reglarea metabolică.

Mod de folosire: intern, 3 linguriţe Tinctură Slăbire pe zi, după mesele principale, dizolvat în Ceai Slăbire, neîndulcit sau îndulcit cu miere de albine. Se recomandă să se folosească Ceaiul Slăbire împreună cu Tinctura Slăbire.

SLĂBIRE MAX, capsule

Compoziţie: extract integral, 100% natural din următoarele plante: rădăcină de Cicoare (Cichorium intybus), frunze de Păpădie (Taraxacum officinale), flori de Soc (Sambucus nigra), Volbură (Convolvulus arvensis), mătase de Porumb (Zea mays), Garcinia (Garcinia cambogia), Ceai verde (Thea sinensis), Lecitină.

Proprietăţi: extractul de Garcinia contribuie la scăderea rapidă în greutate prin inhibarea poftei de mâncare şi menţinerea unui echilibru energetic sigur datorită conţinutului de gume rezinice, acid tartric şi acid hidroxicitric ce scad gradul de transformare al glucidelor în grăsimi şi intensifică procesele de oxidare totală a zaharurilor. Similar, rădăcina de Cicoare are şi ea o acţiune anorexigenă. Frunzele de Păpădie au acţiune diuretică (datorită conţinutului mare de potasiu), hipocolesterolemiantă şi depurativă, facilitând eliminarea toxinelor şi a reziduurilor toxice ce se acumulează în ţesuturile grase. Florile de Soc şi mătasea de Porumb au şi ele o acţiune diuretică, fiind benefice în stimularea eliminării excesului de lichide şi acid uric din organism. Volbura are o acţiune purgativă neiritantă, fiind utilă în reglarea tranzitului intestinal. Ceaiul verde reglează metabolismul lipidelor, iar conţinutul în theină ajută la reducerea stărilor de oboseală caracteristice curelor de slăbire. Lecitina este prezentă în învelişul protector al fibrelor nervoase şi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului nervos.

Recomandări ale produsului Slăbire Max: în curele de slăbire prin stimularea metabolismului general şi creşterea arderii grăsimilor cu eliberare de energie.

Toate acestea şi încă multe altele le găsiţi
în magazinul nostru
din Cluj-Napoca,
str. Horea nr. 4.

Articole din aceeasi categorie