Programului Strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România se extinde în judeţul Cluj

Fundaţia Vodafone România şi Fundaţia Mereu Aproape au anunţat extinderea Programului Strategic de Investiţie în Mediul Rural, în judeţul Cluj, prin derularea unor proiecte în Şcoala “Simion Balint”, în bibliotecile din satele Copăceni şi Sănduleşti şi în Liceul Tehnologic Special “Samus”.

Primul proiect, “Atelierul de meşteşuguri”, constă în realizarea unui atelier de ţesut, cusut, mărgelit în Şcoala “Simion Balint” din Copăceni. Aici şi la Sănduleşti, în cele două incinte ale bibliotecilor se vor desfăşura ore suplimentare pentru asigurarea educaţiei de bază a copiilor în vederea eradicării absenteismului, analfabetismului, pentru asimilarea de cunoştinţe suplimentare celor din programa obligatorie.

Cel de-al doilea proiect, “Clubul multimedia”, care se va desfăşura în singurul liceu vocaţional pentru copii cu cerinţe educative speciale din Cluj, constă în amenajarea şi dotarea unui centru multimedia pentru terapia educaţională complexă şi integrată. Centrul va fi dotat cu mese, scaune, dulapuri, rafturi, calculatoare, imprimantă, copiator, televizor, şi video-proiector. De asemeni, centrul va permite proiectarea şi desfăşurarea unor activităţi de învăţare bazate pe metode moderne de predare, care să mărească gradul de implicare al elevilor – a anunţat Fundaţia Vodafone, într-un comunicat remis, marţi, presei.

Potrivit comunicatului, selecţia proiectelor alese spre implementare în cadrul proiectului „Ajută un sat. Schimbă o ţară” a fost făcută pe baza unor cercetări realizate în 168 de comunităţi din 25 de judeţe, în perioada decembrie 2014 – februarie 2015, în reţeaua Group 4 Youth (reţea naţională de şcoli şi biblioteci din mediul rural, creată în perioada 2011-2014 cu scopul identificării nevoilor comunităţilor locale). În urma acestor cercetări, Fundaţia Mereu Aproape a identificat zonele rurale critice din zona de vest a ţării, unde a ales să îşi desfăşoare proiectele. Aceste zone fac parte din 14 judeţe: Alba, Arad, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş, Timiş, Satu Mare, Sălaj, Sibiu. Suma alocată de Fundaţia Vodafone România pentru acest proiect se ridică la 287.943 euro.

Proiectul “Ajută un sat. Schimbă o ţară” face parte din Programul strategic de investiţie în mediul rural al Fundaţiei Vodafone România, care se derulează la nivel naţional şi care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

M. T.

Articole din aceeasi categorie