Peste 250 de străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, depistaţi pe raza judeţului Cluj

În urma controlului efectuat la o societate comercială, poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat 253 de străini din Maroc, Mexic şi Paraguay, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale. Pentru 150 de persoane din Maroc au fost emise decizii de returnare, acestea fiind obligate să părăsească ţara. Totodată, s-a dispus măsura nepermiterii intrării lor pe teritoriul României pe o perioadă de 6 luni.

„Activitatea de prevenire şi combatere a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislaţiei în domeniul migraţiei. Astfel, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Cluj, în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale atât de către angajatori, cât şi de angajaţi. În acest sens, s-a avut în vedere existenţa avizelor de muncă pentru fiecare cetăţean străin angajat, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane şi legalitatea şederii pe teritoriul ţării noastre a străinilor” – informează Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de imigrări au depistat 253 străini, bărbaţi şi femei, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială având ca obiect de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule. Printre cetăţenii străini se regăsesc 150 din Maroc, 54 din Mexic şi 49 din Paraguay. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cetăţenii marocani au intrat în România în baza unor vize de scurtă şedere, în scop de afaceri, iar cetăţenii din Mexic şi Paraguay. în baza paşapoartelor deţinute.

„Întrucât, la momentul depistării, cetăţenii din Maroc nu respectau scopul pentru care au venit în România, acestora le-au fost revocate vizele de intrare pe teritoriul României, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de 15 zile. Totodată,  s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul ţării noastre pentru o perioadă de 6 luni de la data ieşirii din ţară, conform OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu completările şi modificările ulterioare” – informează Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Activităţile în acest caz continuă, urmând a fi dispuse măsurile legale atât faţă de reprezentanţii societăţii comerciale, cât şi faţă de ceilalţi cetăţeni depistaţi.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie