MagicHELP, pentru familiile care au copii cu boli grave

„Ai un restaurant și poți să oferi lunar 2, 3…, 10 mese gratuite? Ai un hotel care poate caza un părinte pentru două – trei nopți? Ai un coafor și poți să bucuri o mamă care nu și-a mai permis de ani luxul acesta? Ai o clinică cu servicii medicale de stomatologie, kinetoterapie, oftalmologie? Este foarte ușor să ajuți, devenind partener MagicHELP!” (Florina Iordache – coordonator MagicHELP Cluj-Napoca)

Asociația Magic a lansat, la finalului anului 2019, aplicația mobilă MagicHELP – Rețeaua Solidarității, disponibilă și la Cluj-Napoca. Aplicația este o platformă care oferă ajutor, constând în servicii și produse gratuite sau cu discounturi speciale, familiilor care au copii cu boli grave.

„Când un copil este diagnosticat cu o afecțiune gravă, viața întregii familii este dată peste cap. De multe ori un membru al familiei însoțește copilul la tratament, săptămâni, luni, uneori ani întregi de spitalizare și recuperare. În multe cazuri, unul dintre părinți este nevoit să renunțe la serviciu, în timp ce costurile de zi cu zi ale familiei se dublează. (…) Povara psihologică și financiară crește odată cu apariția bolii, iar posibilitățile părinților se îngustează. Pe de altă parte, sunt oameni care vor să ajute cu o masă la restaurantul lor, un tuns în frizeria lor sau cazare în hotelul pe care îl conduc. Toate serviciile și produsele astea sunt greu de accesat când ajungi să fii țintuit lângă un pat de spital. Acesta este rolul aplicației MagicHELP, să aducă aceste două categorii de oameni care au nevoie unii de alții, împreună”, declară, într-un comunicat remis presei, Vlad Voiculescu, co-fondator Asociația Magic.

Conform acestuia, proiectul MagicHELP este construit special pentru a face conexiunea între: cei care primesc ajutorul (Beneficiar – MagicFamily), cei care oferă ajutorul (MagicPartner) și cei care susțin legătura dintre ei (MagicHelper). Toate cele trei categorii se înscriu în proiect, accesând www.magichelp.ro, trec printr-un proces de validare și, împreună cu echipa MagicHELP, stabilesc detaliile pentru a accesa sau pentru a oferi servicii și produse. Apoi primesc parola cu care au acces în aplicație.

„MagicHELP are deja peste 400 de beneficiari, familii ai căror copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice, arsuri grave, autism, sindrom Down, HIV, malformații congenitale și multe alte boli care alterează independența fizică și/sau psihică. Din MagicHELP – Rețeaua Solidarității fac deja parte UBER, Farmaciile Sensiblu, City Grill, ATLAS Servicii de Psihoterapie, NH Hotels, #hastagpub, Wu Xing, Optiela, El Flora, CTG Auto, Cookie Jar, Cinnamon Salon, Eduteka și mulți alții. Cei mai mulți parteneri, care oferă servicii și produse gratuite, sunt în București, însă există un necesar la nivel național, mai ales în orașele unde există mari centre medicale. Clujul este un centru care adună copii cu afecțiuni grave din toată țară, iar părinții fac eforturi financiare uriașe să vină la Cluj pentru tratamentul celor mici. În Cluj-Napoca, restaurantele, hotelurile, pensiunile, cabinetele stomatologice, de kinetoterapie, psihoterapie, logopedie, sau orice furnizor de produse și servicii care vrea să ajute se poate alătura MagicHELP – Rețeaua Solidarității pe www.magichelp.ro” – precizează inițiatorii proiectului.

Asociația Magic a fost fondată de Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu și a început cu proiectul MagiCAMP – o tabără pentru copiii cu diagnostic oncologic, care să le aducă acestora o săptămână de activități distractive și joacă, să-i facă să uite de boală. Din 2014 asociația dezvoltă proiecte care să ușureze povara familiilor cu copii care suferă de boli grave, ca: MagicHOME – case în apropierea secțiilor de onco-pediatrie, care oferă cazare gratuită aparținătoriilor; MagicBOX – cutii cu produse de bază pentru familiile copiilor diagnosticați cu cancer; MagicTICKET – tichete de vacanță pentru familiile pentru care vacanțele sunt ultimul lucru pentru care ar aloca timp și resurse.

M. T.

Articole din aceeasi categorie