Expoziție la MNIT: Viitorul în 3D Printing

Un număr de peste 30 exponate, imprimante 3D, un exoschelet printat 3D, Sculptura Bloom, un braț robotic, precum și castelul Bran realizat în totalitate cu ajutorul creionului 3Doodler vor putea fi admirate, începând cu 9 iunie, în Cluj-Napoca, în cadrul primului eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale.

Expoziția Viitorul în 3D printing va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (str. Constantin Daicoviciu nr. 2), unde va putea fi vizitată gratuit, până la data de 23 iunie 2017. Potrivit organizatorilor, Viitorul în 3D printing își propune să conducă vizitatorii în povestea reală a imprimării 3D, a modului în care este utilizată în România, oferind totodată o privire către viitor, asupra potențialului revoluționar pe care îl poate avea această tehnologie.

„Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovație: sectorul industrial, medical și industriile creative. Pe parcursul evenimentului, publicul va avea ocazia de a participa la ateliere interactive de inițiere în fabricația aditivă și procesare digitală, cu aplicații directe în design de produs. Expozitia încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori. Expoziția include și o serie de lucrări ale artiștilor nominalizați la premiile STARTS 2016, prin care Comisia Europeană își exemplifică poziția în ceea ce privește dezvoltarea capacității de inovare la intersecția dintre arte, științe și noi tehnologii. De altfel, expoziția Viitorul în 3D printing va fi prilejul unei vizite speciale, din partea invitaților români și europeni ai Open Innovation 2.0 – conferința pe teme de inovație, organizată la Cluj-Napoca, în perioada 13-14 iunie” – precizează organizatorii.

Evenimentul este organizat de Asociația Scientifica; co-organizator – Centrul Cultural Clujean, în parteneriat cu Science Museum of London, Comisia Europeană, DG CONNECT, STARTS, Gluon, și cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național. Program de vizitare: marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică: orele 10:00 – 16:00, miercuri: 12:00 – 18:00.

M. T.

Articole din aceeasi categorie