Expoziţie în pregătire, la Colecţia de Istorie a Farmaciei: Istoria otrăvurilor

Istoria-otravurilor-1Colecţia de Istorie a Farmaciei este în toiul pregătirilor pentru noua expoziţie temporară care va putea fi vizitată începînd cu data de 28 mai.

Tematica noii expoziţii este de actualitate şi astăzi, explorînd istoria legăturii dintre medicamente şi otrăvuri şi posibilele efecte toxice ale leacurilor.

Vom prezenta tipurile de „venena” vîndute în farmacii (cel mai adesea, medicamente pe bază de arsenic sau mercur), modul de depozitare şi eliberare a medicamentelor cu posibile efecte intoxicante, dar şi episoade istorice de tratamente dezastruoase din Transilvania.

Expoziţia include şi un traseu prin colecţia de bază, în fiecare sală fiind evidenţiate ingrediente sau preparate care pot fi considerate, uneori doar pe baza concentraţiei, drept otrăvuri.Istoria-otravurilor-3Istoria-otravurilor-2

În 21 mai, de Noaptea Muzeelor, de la 7 seara, la miezul nopţii, clujenii vor avea ocazia să viziteze gratuit colecţia şi expoziţia temporară în curs – „Harry Potter şi adevărata istorie a farmaciei”, care se închide în 27 mai.

Expoziţia „Istoria otravurilor” va fi deschisă în perioada 28 mai – 28 august, la Colecţia de Istorie a Farmaciei, Piaţa Unirii nr. 28.

Muzeograf dr. Ana-Maria GRUIA

Articole din aceeasi categorie