Cursuri gratuite de specializare a instructorilor auto, în cadrul campaniei „ViAŢA e a ta”

De la începutul anului şi până la jumătatea lunii august, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul accidentelor grave de circulaţie a scăzut cu aproape 6%, numărul persoanelor decedate în urma acestora diminuându-se cu 8,3%, iar cel al persoanelor rănite grav cu 5,25%. Principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere sunt: viteza (neadaptată la condiţiile de drum/excesivă), neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor – informează IGPR

Pentru recunoaşterea şi gestionarea eficientă a riscului rutier, cunoaşterea modului de manifestare a autovehiculelor în situaţii limită şi a manevrării lor corecte în aceste împrejurări, respectiv a adoptării unei atitudini defensive în trafic, Poliţia Română, în parteneriat cu Academia Titi Aur, prin Asociaţia LIKE Bucharest şi cu Autoritatea Rutieră Română – ARR, a lansat, pentru 2017, campania socială “ViAŢA e a ta”, care se derulează la nivel naţional, timp de 12 luni.

Ajunsă la cea de-a doua etapă, campania îşi propune să contribuie la dezvoltarea pregătirii şoferilor şi îmbunătăţirea comportamentului rutier al acestora, cunoaşterea cauzelor generatoare de accidente în România, precum şi la promovarea cursurilor de conducere defensivă, ca metodă de prevenţie, prin specializarea unui număr cât mai mare de instructori auto, care să transmită apoi aceste cunoştinţe cursanţilor lor.

Activitatea propriu-zisă de specializare a instructorilor auto se va derula în Bucureşti şi în centrele zonale Craiova, Timişoara, Cluj (16 septembrie, în parcarea Polus Mall), Iaşi şi Braşov.

„În momentul lansării campaniei sociale «ViAŢA e a ta», Academia Titi Aur şi-a propus ca, împreună cu sponsorii susţinători, să specializeze 1000 de instructori auto din toată ţara. În perioada de înscriere au fost contactate şcolile de conducători auto din baza de date a ARR, în vederea desemnării instructorilor auto care să participe în acest proiect ambiţios. S-au înregistrat online 473 de instructori auto” – se precizează într-un comunicat al IGPR, remis presei.

„Pentru categoria de şoferi cu vârstă între 18 şi 24 ani, la nivel internaţional, se fac cele mai multe demersuri de conştientizare şi se insistă pe o pregătire temeinică în cadrul şcolilor de şoferi, deoarece pentru ei accidentele rutiere reprezintă cauza numărul 1 de deces. Îi felicit pe cei care au ales să participe la aceste cursuri, mai ales că mulţi dintre ei fac şi efortul de a se deplasa într-un alt oraş decât cel de reşedinţă. Sperăm ca echipa Academiei Titi Aur să le ofere informaţii utile pe care să le transmită mai departe cursanţilor lor. Din 2018, cursul va fi disponibil şi contra cost pentru instructorii auto care doresc să se perfecţioneze. Poate dacă trebuie să plătească pentru a fi mai buni, vor conştientiza utilitatea unui astfel de curs”, a precizat Titi Aur, citat în comunicat.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie