Clujul cu flori

Cu puțin timp în urmă,  Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului a anunțat lansarea celei de-a patra ediții a concursului „Clujul cu flori”, în cadrul căruia locuitorii municipiului sunt invitați să își decoreze ferestrele, balcoanele și grădinile cu flori și să contribuie astfel la transformarea orașului într-un spațiu mult mai plăcut vederii.

Premiile care se vor acorda anul acesta vor recompensa: cea mai frumoasă fațadă de casă / instituție publică / companie; cea mai frumoasă fereastră; cel mai frumos balcon; cea mai frumoasă grădină / curte / spațiu verde din fața blocului; cea mai frumoasă grădină urbană de plante aromatice și legume sau fructe; cel mai frumos proiect floral din județul Cluj. Va exista, de asemeni, un premiu special oferit de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului.

Pentru a intra în concurs, doritorii trebuie să-și înscrie proiectele florale pe www.orasulfrumos.ro, prin încărcarea pe site a maximum cinci fotografii cu amenajarea peisagistică respectivă, sau să trimită imaginile în mesaj privat pe paginile de Facebook (română, maghiară) ale proiectului: www.facebook.com/clujulcuflori, respectiv www.facebook.com/viragos.kolozsvar. Termenul limită de înscriere în concurs este 30 septembrie.

Desemnarea proiectelor câștigătoare se va face în luna octombrie. Conform celor anunțate de organizatori, criteriile de jurizare vor ține cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea se armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

M. T.

Articole din aceeasi categorie