Campanie de ecologizare și plantare în Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Universitatea Babeș-Bolyai organizează joi, 21 noiembrie, o amplă campanie de ecologizare și de plantare, în Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

Acțiunea face parte din proiectul UBB Goes Green (UBB pentru Dezvoltarea Sustenabilă), adoptat la sfârșitul anului 2016, care vizează „facilitarea procesului de îmbunătățire a poziționării UBB în ierarhizările internaționale de profil, dar și implicarea universității în mișcarea internațională, mai largă, legată de dezvoltarea sustenabilă și politici care reduc impactul antropic asupra mediului înconjurător” – după cum precizează organizatorii. Potrivit acestora, universitatea a dezvoltat direcții de cercetare și proiecte pe tema dezvoltării sustenabile în cadrul mai multor facultăți, „programe ce abordează o gamă largă de probleme legate de dezvoltarea sustenabilă, emisiile de dioxid de carbon, surse alternative de energie, materiale neconvenționale, managementul dezastrelor, dezvoltarea sustenabilă a peisajului, conservarea anumitor populații periclitate, schimbările climatice și efectele lor”.

Campania, la care sunt așteptați peste 300 de voluntari, se va desfășura începând de la ora 14:00.

Fondată în 1919, Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai este un spațiu de recreere, destinat petrecerii timpului liber, dar și unor scopuri educaționale și de cercetare. Vizitatorii au ocazia de a cunoaște ecosistemele din România, elemente valoroase din flora nativă și din flora lumii. Grădina Botanică „Alexandru Borza” reprezintă un hotspot de diversitate pentru păsări și insecte – aproximativ 50 de specii de păsări, peste 15 specii de fluturi, aproximativ 32 de specii de mamifere și rozătoare, dintre care cea mai întâlnită este veverița, 11 specii de lilieci, dar și specii de animale care pot fi mai greu observate, amfibieni și reptile.

Articole din aceeasi categorie