Un sat din Brazilia este locuit aproape exclusiv de femei

20minutes.ch

Un sat din Brazilia este locuit din 1891 aproape exclusiv de femei, majoritatea tinere şi drăguţe, dar singure. Ele au lansat recent un apel pentru a-şi găsi perechea, cu o condiţie însă: bărbaţii trebuie să accepte să fie conduşi de femei.

Noiva do Cordeiro este un mic sat aflat din sud-estul Braziliei. Populaţia este alcătuită din 600 de femei, cea mai mare parte între 20 şi 35 de ani. Unele sînt căsătorite şi au copii, însă soţii lor lucrează departe de casă şi se întorc în sat numai la sfîrşitul săptămînii. Băieţii sînt invitaţi să plece din sat cînd împlinesc 18 ani şi niciunui bărbat nu i se permite să se instaleze printre femei.

Totul se petrece conform unei tradiţii instaurate în 1891, atunci cînd o tînără condamnată pentru adulter a fost excomunicată, ea şi cele cinci generaţii următoare. Femeia s-a stabilit la Noiva do Cordeiro, unde au început să vină şi alte femei şi mame necăsătorite. Au încercat să vină şi bărbaţi, dar degeaba: sexul frumos este la putere în sat, femeile administrînd totul, de la agricultură la arhitectură, trecînd prin religie.

Problema generală este că, astfel izolate, femeilor le este greu să îşi găsească sufletul pereche. “Bărbaţii pe care îi întîlnim aici sînt fie căsătoriţi, fie rude cu noi”, povesteşte Nelma Fernandes, o tînără de 23 de ani care visează să îşi găsească iubirea vieţii, dar refuză categoric să plece din sat.

În prezent, comunitatea a acceptat să încalce oarecum regulile, adresînd un apel bărbaţilor celibatari dispuşi să i se alăture, cu o singură condiţie: pretendenţii trebuie să fie de acord să trăiască sub conducerea femeilor. “Există o grămadă de lucruri pe care femeile le fac mai bine decît bărbaţii. Satul nostru este mai drăguţ, mai bine organizat şi mult mai armonios decît dacă la conducere ar fi bărbaţi”, a adăugat Nelma.

Articole din aceeasi categorie