Găzduire VPS pentru IMM-uri și avantajele acesteia

In ultimii ani, întreprinderile mici si mijlocii (IMM) au ales tot mai frecvent solutiile de găzduire VPS. Acestea oferă beneficii similare serverelor dedicate, dar la costuri semnificativ mai mici.

Daca discutam despre gazduire VPS pentru IMM-uri este important sa spus ca aceasta vine la pachet cu numeroase avantaje.

In comparatie cu un abonament de gazduire shared, un server VPS SSD gazduit intr-un centru de date modern ofera putere de procesare / memorie superioare si in plus, posibilitatea extinderii. Un server VPS performant asigura izolarea si garantarea resurselor. In plus, ofera certitudinea ca toate resursele contractate sunt disponibile pentru website-urile gazduite pe acel server virtual.

Ce este un server VPS?

Serverele VPS (Virtual Private Server sau Servere Virtuale Private) sunt o „impartire” a resurselor unui server fizic utilizand o tehnologie de virtualizare. Mai precis, un server fizic este impartit logic intre mai multe servere VPS, fiecare avand resurse garantate – CPU, memorie si spatiu de stocare.

Spre deosebire de gazduirea tip shared, un server VPS este complet independent de alte VPS-uri care sunt gazduite pe acelasi server fizic.

Fiabilitate crescuta

Independenta unui VPS fata de alte servere virtuale inseamna ca acestea nu folosesc in comun resurse. Comparativ cu serviciile de gazduire web de tip shared, aceasta caracteristica face un VPS mult mai fiabil. Pe un serviciu gazduire de tip shared, actiunile unui utilizator sau procesele/traficul de pe un singur website pot afecta si alti clienti gazduiti pe aceeasi platforma. Acest tip de probleme nu exista pe un server VPS.

Resurse dedicate

Ca si in cazul unui server dedicat, toate resursele unui VPS sunt dedicate website-urilor dvs. Resursele precum spatiul de stocare, procesorul si memoria oferite de un VPS sunt semnificativ mai mari fata de un abonament de gazduire web shared. Acest lucru inseamna ca puteti avea trafic mai mare sau gazdui mai multe aplicatii.

Performanta sporita

Avand mai multe resurse dedicate exclusiv pentru nevoile website-urilor dvs., veti obtine performante mai bune. Puterea de procesare crescuta insemna ca website-ul dvs. se va incarca mult mai rapid. Accesul utilizatorilor la website-ul dvs. va fi mai rapid. Conversiile dar si indexarea in motoarele de cautare vor fi de asemenea imbunatatite.

In plus, orice proces care va fi executat pe server va rula mai rapid si va avea un impact mai scazut fata de alte operatii care sunt executate in acelasi timp. In mod special aceste imbunatatiri sunt vizibile in cadrul interogarilor in bazele de date.

Libertatea de a instala software-urile dorite

In cazul utilizarii unui abonament de gazduire shared, nu aveti libertate in alegerea sistemului de operare sau a instalarii altor software-uri. Insa in cazul gazduirii VPS, puteti alege sistemul de operare dintre mai multe variante. Astfel, puteti sa il configurati in functie de cerinte specifice sau puteti instala software-uri care nu sunt disponibile pe platforma de gazduire shared.

Abonamentele de tip shared limiteaza tipurile de software pe care le puteti utiliza sau tipul de websituri care pot fi gazduite. Iar aceasta in general din cauza resurselor utilizate sau a posibilelor conflicte cu alte aplicatii. Pe un server VPS singurele limite sunt cele globale – procesor, memorie si storage.

Accesul root

Alegerea unui VPS va permite accesul root pe server (sau cu drepturi de administrator) . Acest tip de acces permite instalari de software (in masura in care detineti cunostintele necesare) si permite administratorului acces total pe serverul VPS. Aceste actiuni pot fi efectuate prin intermediul panoului de control.

Serviciu complet administrat

In cazul in care considerati ca securizarea sau aplicarea update-urilor pe un VPS inseamna ca trebuie sa administrati dvs. serverul, este important sa stiti ca unii furnizori de gazduire web preiau aceasta responsabilitate. Optand pentru un abonament care include acest serviciu, o echipa experimentata se va ocupa de update-urile de software si va asigura securitatea si buna functionare a serverului.

Suport tehnic complet

Unul din principalele avantaje ale serviciilor de gazduire VPS administrate este asistenta tehnica 24/7. Un expert va poate ajuta in rezolvarea problemelor de ordin tehnic. Asistenta tehnica va pune la dispozitie servicii de consultanta privind securitatea si performanta serverelor VPS astfel incat acestea sa functioneze la parametri optimi.

Monitorizarea serverului VPS

In conditiile cresterii numarului si amplorii atacurilor cibernetice, in cazul gazduirii VPS pentru IMM-uri, monitorizarea serverului VPS este extrem de importanta. Monitorizarea unui server VPS limiteaza problemele ce pot decurge din atacurile informatice sau orice alte probleme tehnice prin interventia rapida si eficienta a unei echipe specializate.

Gazduirea de domenii / website-uri multiple

Desi gazduirea de website-uri multiple poate fi realizata si pe platforme de gazduire web shared, resursele alocate in cazul acestor servicii sunt limitate. Cu cat aveti mai multe website-uri active pe un pachet de gazduire web shared, cu atat acestea functioneaza mai greu iar performantele se reduc.

Folosind un server VPS care dispune de resurse superioare unui abonament shared, gazduirea mai multor domenii este mult mai facila, website-urile functionand cu performante superioare.

Backup-ul datelor

Serviciul de backup este o parte esentiala a abonamentului dvs. de gazduire VPS pentru IMM-uri. Este important ca serverul dvs. VPS sa dispuna de o solutie de backup automatizata iar backup-urile planificate sa acopere nevoile dvs. pentru situatii exceptionale, precum coruperi de informatii, stergeri de fisiere sau inregistrari din baza de date, etc.

Concluzie

Gazduirea VPS pentru IMM-uri va ofera o modalitate facila prin care puteti face trecerea de la un serviciu de gazduire shared la o solutie care dispune de toate facilitatile unui server dedicat: mai multe resurse, control mai bun si o mai buna flexibilitate. Adaugati la aceste aspecte serviciile administrate si suportul tehnic de care dispuneti in cazul achizitiei unui VPS si aveti solutia ideala pentru un IMM-uri.

Articole din aceeasi categorie