SUA: Marmotele se contrazic în privinţa sosirii primăverii

În mod tradiţional, marmotele prezic în Statele Unite venirea primăverii, însă anul acesta ele nu au fost de acord: cea din Pennsylvania a anunţat încă şase săptămîni de iarnă, iar marmota din New York a prezis sosirea rapidă a anotimpului următor.

Phil, marmota din Punxsutawney (Pennsylvania, est), cea mai celebră dintre toate, şi-a văzut umbra după ce a fost trezită în cadrul ceremoniei tradiţionale anuale, care datează din 1887, a anunţat Bill Deeley, şef al clubului „Punxsutawey Groundhog Club”, menţionat de AFP. Concluzia – încă şase săptămîni de iarnă.

În schimb, Chuck, marmota mai puţin celebră de la grădina zoologică din Staten island (New York), nu şi-a văzut umbra, ceea ce anunţă venirea rapidă a primăverii. „Chuck, vreau să îţi mulţumesc pentru această veste bună”, i-a spus primarul Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia, în contextul în care oraşul a fost afectat luni de ninsori şi ploi soldate cu polei. În acest an, Chuck a făcut prezicerea într-o cutie transparentă, fiindcă în 2014 primarul a scăpat din mîini marmota, care a murit după cîteva săptămîni.

O a treia marmotă, Chuckles, din Manchester (Connecticut, nord-est) şi-a văzut şi ea umbra, lăsînd să se înţeleagă că iarna va mai dura.

Articole din aceeasi categorie