Seplecan nu renunţă la acţiunea penală împotriva lui Ponta pentru neorganizarea de alegeri la CJ Cluj

Copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, se arată revoltat de faptul că procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală împotriva premierului Victor Ponta în cazul plîngerii făcute de liberal pentru neorganizarea de alegeri locale parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Seplecan consideră că soluţia dată este un abuz în faţa legii şi solicită demisia procurorului general Tiberiu Niţu.

Mihai Seplecan a depus la începutul acestui an plîngere penală primului ministru Victor Ponta pentru că nu a făcut demersuri în vederea organizării de alegeri locale parţiale după ce funcţia de preşedinte al CJ Cluj a rămas vacantă.

La începutul lunii iunie, procurorii au comunicat că în acest caz nu sînt elemente care să constituie infracţiunea de abuz în serviciu şi au dispus neînceperea urmăririi penale. Seplecan a contestat soluţia la procurorul şef de secţie iar recent şi acesta a respins plîngerea liberalului clujean. Seplecan spune că soluţia dată în acest caz arată că procurorii „înfrîng decizii ale instanţelor de judecată şi trec peste ele, erijîndu-se în judecători”. „Deşi există trei decizii a trei instanţe din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat, procurorii de la Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu, au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Viorel Ponta, împotriva căruia, în numele PNL Cluj, am depus, la începutul anului, o plîngere penală pentru abuz în serviciu. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Chiar dacă nici o decizie nu este definitivă, nu procurorii sînt cei chemaţi să judece acest lucru, ei doar trebuie să ţină cont de deciziile judecătorilor, care au confirmat de trei ori, independent, încălcarea legii.
Voi arăta de ce abuzul procurorilor Parchetului General condus de către Tiberiu Niţu în interesul premierului Victor Ponta este evident.

După respingerea primei plîngeri penale, considerînd că decizia favorabilă a Curţii de Apel Cluj dovedeşte şi abuzul procurorului de caz, am contestat-o la Parchetul General, în data de 21.05.2015, atenţionînd că procurorul de caz nu poate înfrînge o decizie a unui judecător. Din momentul depunerii contestaţiei, procurorul şef de secţie avea 20 zile la dispoziţie să ne răspundă. Fapt ce nu s-a întîmplat. Din moment ce procurorul şef nu a răspuns în termenul legal, conform prevederilor legii, am contestat ordonanţa de clasare direct la judecătorul de cameră preliminară din cadrul ÎCCJ, motiv pentru care am fost citaţi în data de 03.07.2015, pentru termenul din 09.09.2015, ora 9:00. Cu toate acestea, în mod cu totul inexplicabil, procurorul şef de secţie emite o ordonanţă de respingere a plîngerii iniţiale, în data de 23.07.2015, în contextul în care ultima zi în care putea să o respingă în termenul legal era data de 11.06.2015”, explică Seplecan. Acesta spune că nu renunţă la acţiunea ce vizează tragerea la răspundere a lui Ponta pentru neorganizarea de alegeri la Cluj, precizînd că va contesta şi ultima soluţie la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie. „Faptul că am ajuns preşedinte al CJ Cluj nu are nici o legătură cu abuzul de putere exercitat de către premierul Victor Ponta în momentul în care a refuzat să organizeze la timp alegerile parţiale locale şi parlamentare”, explică liberalul.
C.P.

Articole din aceeasi categorie