Clujul s-a „îngălbenit” aproape de tot

În județul Cluj, PNL este câștigătorul alegerilor locale. Pe lângă Consiliul Județean, unde Alin Tișe a câștigat detașat, liberalii au 52 primari, în timp ce PSD-ul a rămas cu 11. USR a câștigat o singură primărie iar UDMR s-a impus în opt comune.
PNL a câștigat toate cele cinci municipii din județul Cluj și orașul Huedin, potrivit numărătorii paralele realizate la secțiile de votare. Astfel, Emil Boc câștigă al cincilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, cu 74,79 la sută din voturi iar la Câmpia Turzii, Dorin Lojigan obține al doilea mandat. PNL s-a impus și la Gherla, unde până acum fotoliul de primar a fost ocupat de social democratul Ioan Neselean.
Potrivit datelor, noul primar la municipiului Gherla este Ovidiu Drăgan(44,33 la sută), care a mai deținut această funcție în perioada 2004-2012.
La Dej, Costan Morar obține al patrulea mandat de primar în acest oraș, de data aceasta ca și candidat al PNL. Morar a primit votul a 4982 de dejeni, reprezentând 53 la sută. Primele trei mandate au fost câștigate de Morar în calitate de membru PSD. În această vară, edilul a anunțat că părăsește tabăra social democrată și că se înscrie în PNL.
Și la Turda Cristian Matei reușește să-și păstreze fotoliu de primar, de data aceasta ca și candidat al PNL. Matei a votat votat de 7794 alegători, repreentând 49,34 la sută din electoratul din Turda. Primul mandat a fost obținut de Matei în 2016 când a candidat din partea PSD. La sfârșitul anului trecut, Matei a foste exclus din PNL, alegând să se înscrie în PNL.
De asemenea, la Huedin, Mircea Moroșan, candidat din partea PNL pentru al patrulea mandat, reușește să se impună în fața social democratului Sabin Demea. Liberalul a obținut 2026 voturi valabile, reprezzentând 63 la sută din totalul voturilor.
În zona rurală, PNL a Câștigat următoarele primării: Aghireșu(Sorin Lehene), Aiton(Nicolae Făgădar), Aluniș(Sav Mihai), Așchileu(Ana Chichir), Băișoara(Liviu Ghib), Bonțida(Emil Cărhaț), Borșa(Mariana Secară), Căianu(Daniel Crișan), Călățele(Vasile Tripon), Câțcău(Călin Mureșan), Căpușu Mare(Gheorghe Iancu) Chiuiești(Gavril Mihuț), Ciucea(Radu Abrudan), Ciurila(Teodor Popa), Ranga Sorin(Cojocna), Cornești(Cornel Chifor), Cuzdrioara(Simion Rus), Dâbâca(Emil Cioban), Feleacu(Gbriel Costea), Fizeșu Gherlii(Lup Vasile), Florești(Bogdan Pivariu), Gârbău(Gheroghe Broaina), Geaca(Șofronie Moldovan), Gilău(Gelu Topan), Iara(Dorin Popa), Jichișu de Jos(Ioan Mocean), Luna(Aurel Giurgiu), Mărgău(Suciu Mircea), Mărișel(Viorel Ghic), Mica(Roland Zelencz), Mintiu Gherlii(Dumitru Oltean), Mociu(Vasile Focșa), Negreni(Dorin Manea), Pălatca(Ioan Huldușan), Petreștii de Jos(Ioan Pârv), Ploscoș(Aurel Truță), Poieni(Gheorghe Boca), Recea Cristur(Alexandru Rus), Săndulești(Călin Fărgaciu), Sânmartin(Ioan Fârtan), Sânpaul(Ovidiu Colceriu), Tureni(Dana Mănăilă), Țaga(Mârza Romulus), Vad(David Prunean), Vultureni(Eugen Mureșean).
PSD a câștigat primăriile Apahida(Grigore Fati), Chinteni(Lucia Suciu), Jucu(Valentin Dorel Pojar), Bobâlna(Augustin Mureșan), Mănăstireni(Ionuț Condor), Viișoara(Ioan Roman), Beliș(Viorel Matiș), Râșca(Florin Abrudan), Valea Ierii(Dorin Nap), Frata(Miron Cherecheș) și Cășeiu(Silviu Boldor). La Iclod a câștigat independentul Emil Pârțoc iar la Cămărașu Marcel Mocean, care a candidat tot independent. Și la Măguri Răcătău a câștigat un independent. Este vorba de Alexandru Livescu. La Panticeu s-a impus candidatul USR-PLUS Răzvan Butuza iar la Tritenii de Jos s-a câștigat candidatul Partidului Verzilor, Alexandru Dan.
UDMR a câștigat primăriile Izvorul Crișului(Vasile Bobiș), Sâncraiu(Poka Andrei), Baciu(Janos Balaszs), Mihai Viteazu(Ioan Zeng), Moldovenești(Ioan Mărginean), Unguraș(Ildiko Mureșan), Suatu(Mihai Szabo) și Buza(Ștefan Czeger).
La Săcuieu a câștigat un nou mandat Gheorghe Cuc(ALDE) iar la Sic independentul Sallai Janos.

C.P.

Articole din aceeasi categorie