Pădurea Clujenilor – a început plantarea primilor 150 de arbori din 1500

Primarul Emil Boc a participat la plantarea primilor arbori din proiectul cu finanțare europeană “Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”.

Localizată în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafață de 21,3 hectare, noua pădure-parc va cuprinde: plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1505 arbori); perimentral zonei verzi amenajate cu vegetație înaltă se va crea o zonă de protecție cu puieți forestieri (pe o suprafață de 70.000 mp); zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban; două clădiri cu funcțiuni publice; două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului și viceversa; punct de belvedere; tiroliană; parcare (603 mp); grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp) și o zonă pentru plimbarea câinilor.

„Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerințele clujenilor privind modalitățile de petrecere a timpului liber. Toată vegetația propusă are rolul de a crea un spațiu bogat din punct de vedere estetic și coloristic, optim pentru plimbări, drumeții, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport.

Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de explorare și experimentare.

Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare și posibilități de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de 250m lungime (diferență de nivel de 19,50 m)”, a spus Emil Boc.

Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei. Finanțarea europeană este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședința de județ.

Articole din aceeasi categorie