REŢETELE CAROLINEI

SUPĂ DE CEAPĂ

Ingrediente: 2 cepe mari sau 3 cepe mai mici, 200 gr unt, 2 linguri de făină, sare, piper, 6-8 felii de franzelă, 6-8 felii de caşcaval Trapist, o legătură de pătrunjel tocat.

Ceapa se curăţă şi se taie în rondele (julien), prăjindu-le în unt. Se pune la fiert 2 l supă de  zarzavat strecurată, condimentat ,amestecată cu făina, şi se fierbe 10 minute fără capac. Feliile de pîine se prăjesc crocante, şi se aşează cîte două pe o farfurie pe care punem 2 rondele de ceapă prăjită, peste ele cîte o felie de caşcaval şi se toarnă cu polonicul supa fierbinte. Deasupra se presară pătrunjel tocat.

ŞOLET DIN SIGHET

Ingrediente: 300 gr  fasole uscată albă, 2 linguri de ulei presat la rece, 400 gr carne afumată, 3 buc ceapă roşie, boia dulce.

Fasolea se pune la înmuiat de seara pînă dimineaţa. Se aşează într-o cratatiţă mare fasolea la care adaugăm carnea porţionată în bucăţi egale, ceapa tăiată julien. Peste mîncare presărăm boiaua. Se amestecă foarte bine şi deasupra se toarnă uleiul şi atîta apă cît să acopere mîncarea. Aşezăm capacul pe cratiţă şi o punem în cuptor la cea mai mică temperatură pentru 2-3 ore. Se poate servi şi cu ouă fierte, tăiate rondele, deasupra.

UN SĂRUT DULCE

Ingrediente: 45O gr făină de secară, 6 linguri miere de albine, 4 ouă, o linguriţă de scorţişoară pisată, 2-3 buc. cuişoare tocate, coaja de la o lămîie răzuită, 1 pachet praf de copt, 1O buc de migdale tocate, sare.

Făina cernută se amestecă cu mierea caldă şi ingredientele. Se întinde o foaie şi cu forma specială de inimioară se taie pogăcele. Deasupra se ung cu ou şi se decorează cu jumătate de migdale. Se coace în tava unsă la un foc moderat.

S-aveţi poftă!

 Chira  Carolina

Articole din aceeasi categorie