Reţetele Carolinei
ARDEI UMPLUŢI CU BRÎNZĂ DE OI ŞI USTUROI
Ingrediente: 6 ardei graşi,100 gr brînză de oi, 100 gr caş, 100 gr unt, 4 căţei de usturoi,1 legătură de pătrunjel, sare, piper măcinat.
Pasăm brînza de oi cu caşul răzuit şi untul, pentru a obţine o pastă omogenă. Adaugăm usturoi pasaţi, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul. Curăţăm ardeii, scoatem miezul şi îi spălăm în mai multe ape, lăsîndu-i să se scurgă. Crema de brînză cu usturoiul o îndesăm în ardei, apoi îi lăsăm cel puţin o jumătate zi în frigider. Se vor tăia în felii rotunde de cîte un deget şi se vor servi pe o tavă cu salată verde.
GULAŞ DIN CARNE DE OAIE
Ingrediente: 700 gr omoplaţi de oaie, 300 gr ceapă roşie, 150 gr ardei graşi, 150 gr roşii, 1 linguriţă chimion măcinat, 2 linguri de untură,1 kg cartofi, 2 dl vin roşu, sare, piper, 1 linguriţă de boia dulce.
Carnea se taie în bucăţi potrivite, iar ceapa julien. După ce încingem untura, prăjim în ea ceapa. Adaugăm carnea şi o prăjim presărînd boia, sare, chimion, piper şi amestecînd bine. Apoi turnăm deasupra vin şi apă cît să acopere. Se pune un capac şi se amestecă destul de des. Cînd carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă roşiile tăiate felii, ardei şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă din nou apă şi se fierbe pînă ce zarzavaturile sînt fierte.
TAVA BRAŞOVEANĂ
Ingrediente: 600 gr carne de porc, 200 gr slănină afumată, 3 buc ceapă, sare, piper, măghiran, 600 gr cartofi,1 căpăţînă de usturoi pisat
Tăiem carnea felii, o batem cu bătătorul şi presărăm sare şi usturoi pisat. La urmă tăiem fîşii subţiri de slănină, pe care le vom prăji. În untura de la slănină vom prăji ceapa, peste care se va aşeza carnea presărată cu măghiran şi piper. Se fierbe la foc domol, acoperit cu capac. Cartofii curăţaţi se taie în patru şi se amestecă cu carnea. Mîncarea se aşează în tavă, în cuptorul încălzit, pînă se rumeneşte. Castraveţii sînt nelipsiţi de la această mîncare gustoasă.
S-aveţi pofă!
Chira Carolina
Comentarii recente