Reţetele Carolinei

SUPĂ DE VINETE
Ingrediente: 400 gr carne fiartă de vită, 400 gr vinete, 1 ceapă roşie, 1 frunză de ţelină, smîntînă, sare, piper măcinat proaspăt, mirodenii după gust.
Vinetele se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu ceapa tăiată solzişori şi condimentăm. Cînd vinetele s-au fiert, le tocăm împreună cu carnea fiartă, amestecăm cu mixerul şi le punem din nou la fiert adăugînd 2 litri de supă de vită, în care s-a fiert carnea. Continuăm să fierbem supa presărînd frunze de ţelină tocată şi 200 ml smîntînă.

COTLET HAIDUCESC LA GRĂTAR
Ingrediente: 800 gr pulpă de porc, 900 gr slănină afumată, 3 cepe, roşii, 8-10 cartofi, piper măcinat, 4 căţei de usturoi, gogoşari, ulei, sare.
Carnea se spală şi se porţionează în 4 – 6 felii, după care o batem ca şniţelele. Se unge fiecare felie cu mujdei, se presară sare, piper, iar pe o parte se întinde uleiul peste care vom presăra boia. Carnea şi slănina se taie în bucăţi uniforme, cartofii şi ceapa în felii mai mari şi toate le vom împărţi pe frigărui, adăugînd roşiile şi gogoşari feliaţi. Pregătim focul şi aşezăm peste jăratec grătarul învelit în folie pe care punem cotletele. Cînd carnea nu mai zemuieşte, scoatem folia şi prăjim carnea de pe frigăruie împreună cu zarzavaturile învîrtind frigăruia pînă ce carnea capătă o culoare roşie. Dacă au rămas şi cartofi,îi înfăşurăm în folie de aluminiu şi îi punem pe jeratic urmînd a-i servi lîngă carne.

STELE CĂZĂTOARE
Ingrediente: 250 gr nucă de cocos răzuită (în magazin se vînd în pungi), 150 gr Rama, miere de salcîm (3 linguri), 20 linguri apă caldă, drojdie cît o nucă şi făină cît cuprinde.
Din ingredientele de mai sus se frămîntă un aluat pe care îl lăsăm la odihnă 15-20 de minute. Se întinde o foaie subţire şi cu o formă specială se decupează steluţele. Se aşează în tavă unsă şi presărată cu făină şi se coc la un foc moderat 15-20 de minute.
S‘ aveţi poftă!
Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie