REŢETELE CAROLINEI

SUPA DE BERE

Ingrediente: 500 ml de bere, 5 linguriţe zahăr, 2 linguri zeamă de lămîie, 1 lingură făină, sare, scorţişoară.

Berea, scorţişoara, zeama de lămîie, zahărul şi sarea se omogenizează şi se fierb. Făina cu puţină supă se amestecă, pînă se face ca o cremă şi se fierb împreună. Se serveşte caldă sau rece, în zile de caniculă.

RĂSTĂUŢE CU CIUPERCI

mîncare de POSTUL SF. MARIA

Ingrediente: 500 gr tăiţei de casă, 250 gr ciuperci, boia de ardei, sare, piper, 1 ceapă roşie, sare, piper.

Tăiţeii se fierb în apă sărată, se strecoară şi se spală cu apă caldă. Ceapa se toacă mărunt, se prăjeşte în ulei, se amestecă cu boia de ardei dulce şi se adaugă ciupercile tăiate mărunt, turnînd apă cît să acopere tocăniţa de ciuperci, care se va fierbe la un foc domol. Se presară cu sare şi piper măcinat Cînd ciupercile sînt fierte se adaugă tăiţeii şi se amestecă bine, lăsînd cinci minute să fiarbă împreună.

SALATĂ DIN FRUCTE CU GHIMBIR

Ingrediente: 1 kg fructe proaspete – ananas, struguri, caise, piersici, portocale etc, miere de albine, două linguri de ghimbir.

Ghimbirul curăţat şi tocat cu robotul de bucătărie se amestecă cu mierea de albine şi se toarnă peste fructele curăţate şi tăiate cubuleţe. Se aşează în frigider pentru 30 de minute.

S‘ aveţi poftă!

CHIRA CAROLINA

Articole din aceeasi categorie