REŢETELE CAROLINEI

Supă de dovlecei

Ingrediente: 2 dovlecei, o legătură de zarzavat pentru supă,3 linguri orez,piper,sare, frunze de mărar verde,1 borcan mic de smîntînă,ulei,2,5 -3 l de apă.

Zarzavatul tăiat mărunt,(împreună cu dovlecei tăiaţi cubuleţe),se înăbuşă în ulei,împreună cu orezul.Se presară.sare,piper,se stinge cu apă şi se fierbe.Cînd s-au fiert ingredientele, se adaugă smîntînă.La masă se serveşte cu mărar tocat. Este foarte gustoasă şi rece.

Gîtul prăjit de curcan

Ingrediente: două gîturi de curcani, 4 felii de şuncă, rămasă de la tăierea porcului, cartofi prăjiţi, salata de sezon, ulei, sare, piper măcinat.

Gîturile se spală bine şi se pune la fiert la un foc moale,rezultînd o supă gustoasă la care adăugăm găluşte cu griş. Gîturile fierte se vor lăsa la scurs şi se va şterge cu şerveţel. Fiecare gît va fi înfăşurată în şuncă şi aşezat în tavă Jena, într-un cuptor fierbinte pentru 20 de minute. Are un gust foarte bun. Pregătim cartofi prăjiţi şi o salată de sezon. Totul se condimentează după preferinţă.

Tortul absolvenţilor

Ingrediente: 12 gr unt, 4 gălbenuşuri, 4 linguri de zahăr, 0,5 cană de lapte, 1 praf de copt, 250 gr făină albă, dulceaţa de caise, 4 albuşuri bătute spumă, 1,2 lămîie răzuită împreună cu zeama, 200 gr zahăr pudră.

Se lucrează cu mixerul. 12gr unt se amestecă cu 4 gălbenuşuri de ouă şi cu 4 linguri de zahăr pînă ce devin o spumă tare. Se adaugă 0,5 cană de lapte, 250 gr de făină în care sa presărat un praf de copt şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hîrtie unsă bine, deasupra se unge cu dulceaţa de caise. Albuşurile de ou se bat spumă, împreună cu zeama de lămîie şi cu zahărul pudră, pe care vom unge uniform peste dulceaţa de caise. Se coace la un foc potrivit. Este foarte important să nu deschidem uşa cuptorului pînă la coacere.

S‘ aveţi poftă!

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie