Reţetele Carolinei

MÎNCAREA  PENSIONARULUI!

Ingrediente:  1 kg de cartofi, 1 lingură de untură, 1 lingură chimion, boia. În ziua pensiei  se pot  pune şi cîteva fîşii de slănină afumată, tăiată ca şi creasta cocoşului şi 1 borcan de smîntînă nealduită cu lapte.

Cartofii se curăţă şi se taie  în  rondele, se aşează într-o tavă unsă uniform, iar deasupra se toarnă untură cu chimion şi boia. Slănina se aşează  peste cartofi şi cine poate stropeşte totul cu smîntînă. Se coace în cuptorul bine încins.

CĂRNURI PE VARZĂ

Ingrediente: 0,5 kg varză murată, 0,5 kg carne de vită, 200 gr slănină afumată, 1 pereche de cîrnaţi de casă, 0,5 kg de cartofi.

Frunzele de varză  murată se aşează pe fundul unei cratiţe mari, pe  ea se pune  carnea de vită, slănina şi cîrnaţii. Se acoperă cu apă toată cantitatea, se aşează capacul şi se fierb la foc  moderat două ore. La această  mîncare nu se adaugă nici un fel de condiment, întrucît fiecare va prelua de la celălalt gustul.Atunci cînd carnea s-a înmuiat, se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în patru în apă  sărată. Se ia o tavă mare  termorezistentă, yena, în care se pune varza, în mijloc carnea de vită tăiată felii, în jurul cărnii slănina creasta cocoşului şi cîrnaţii tăiaţi rondele, iar la marginea tăvii se aşează cartofii fierţi şi strecuraţi.

PIŞCOTUL  ŞOMERULUI!

Ingrediente: 2 căni de  făină mălai, 2 ouă, 150 g zahăr pudră, 1 linguriţă praf de copt, coaja rasă de la  1 lămîie, sare, dulceaţă de sezon, 1 plic zahăr vanilat.

Toate  ingredientele se amestecă cu mixerul şi se pun  într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se coace obişnuit, iar după răcire se poate pune în mijloc  dulceaţă. Se presară cu zahăr  vanilat.

S-aveţi poftă!

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie