Reţetele bunicii

SUPĂ DE SFECLĂ CU CARTOFI!
Ingrediente: 1 kg de sfeclă roşie, 400 g cartofi, frunze de ţelină, 100 g smântână, 1 ou, sare, piper, 2,5 l apă.
Preparare. Curăţăm sfecla şi o răzuim, apoi strecurăm zeama din ea printr-un tifon curat. Cartofii curăţaţi îi punem la fiert tăiaţi în patru în zeamă. Se adaugă sare, piper, frunze de ţelină. Se fierbe la un foc domol. La masă se serveşte cu gălbenuşul amestecat cu smântână.

MÂNCARE DE CARTOFI CU MACAROANE
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi şi tăiaţi rondele, 400 g macaroane melcişori fierte, unt, pesmet foarte fin, sare, miere de albine sau sirop de fructe.
Preparare. Într-o tavă unsă cu unt se pune un strat de cartofi şi unul de macaroane. După fiecare strat se presară pesmet. Se dă la cuptor în prealabil încălzit cca. 20 minute. Cine doreşte, poate să consume cu miere de albine sau sirop de fructe!

PRĂJITURĂ CU GRIŞ ŞI MERE
Ingrediente: 1 pahar lapte, 1 lingură miere, 1 lingură griş, zahăr vanilat, coaja rasă de la 1 lămâie, nuci măcinate, mere (cantitate după preferinţă).
Preparare. Se fierbe laptele cu mierea şi grişul, amestecând continuu. Se adaugă jumătate cană de nuci măcinate, zahăr vapplesanilat şi coaja rasă de la lămâie şi când compoziţia s-a răcit, se toarnă într-o tavă rotundă, sub formă de tort. Deasupra se întind merele răzuite şi se decorează cu frişcă.
CHIRA CAROLINA

Articole din aceeasi categorie