Prezervativele din China sunt “prea mici” pentru bărbaţii din Zimbabwe, se plânge ministrul sănătăţii

O companie chineză de prezervative ia în calcul producerea mai multor mărimi după ce un ministru african al sănătăţii s-a plâns că produsele chinezeşti sunt “prea mici” pentru bărbaţii din Zimbabwe, relatează Newsweek.
În timpul unui eveniment de prevenire a contaminării cu HIV/SIDA de la Harare de săptămâna trecută, ministrul sănătăţii din Zimbabwe, David Parirenyatwa, a declarat că un tip de prezervativ popular în rândul tinerilor este importat din China, dar că bărbaţii se plâng adesea că produsele sunt prea mici, potrivit media locale. ”Regiunea de sud a Africii are cea mai mare incidenţă a HIV şi noi promovăm utilizarea prezervativelor”, a declarat Parienyatwa. “Tinerii au o anumită marcă de prezervativ care le place, dar nu o fabricăm noi. Importăm prezervative din China şi unii bărbaţi se plâng că sunt prea mici”, a adăugat el.
El a făcut apoi apel la firmele locale să înceapă să producă prezervative pentru ca ţara să nu se mai bazeze pe importuri nesatisfăcătoare.
După acest incident, Zhao Chuan, CEO al companiei Daxiang and His Friends Technology Co. din Beijing, producătorul de prezervative în cauză, a declarat pentru The South China Morning Post că, compania sa, plănuieşte acum să fabrice prezervative de mărimi şi texturi diferite. ”În ceea ce priveşte cererea diferită din partea unor clienţi precum Zimbabwe, Daxiang, în calitate de producător chinez, are capacitatea şi obligaţia de a avea o contribuţie, aşa că am început să facem o serie de studii privind datele utilizatorilor din regiune pentru a face pregătiri pentru produse viitoare de mărimi diferite”, a anunţat Zhao într-un email.
Zimbabwe are una dintre cele mai mari incidenţe ale îmbolnăvirilor cu HIV/SIDA din Africa subsahariană. Potrivit unei statistici din 2016 a UNAIDS, în jur de 13,5% din populaţie este afectată de boală, înregistrându-se 40.000 de noi cazuri de contaminare anual. Cea mai comună cauză de transmitere continuă să fie sexul neprotejat heterosexual, notează Newsweek.

Articole din aceeasi categorie