Patronul Electrogrup spune că a fost chemat la DNA pentru a da lămuriri în legătură cu relaţia sa de prietenie cu Sorin Apostu

Patronul companiei Electrogrup SA, Simion Mureşan, a fost invitat invitat miercuri seară la sediul DNA pentru a da lămuriri în legătură cu relaţia de prietenie pe care o are cu primarul Sorin Apostu, se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES de către compania amintită.

“Declaraţiile solicitate domnului Mureşan de către DNA au vizat furnizarea unor clarificări în ceea ce priveşte relaţia de prietenie între familia sa şi familia domnului Sorin Apostu. În cursul serii, după audiere, domnul Simion Mureşan a părăsit sediul DNA. Nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa. Nicio altă persoană din cadrul Electrogrup SA nu a fost invitată la sediul DNA”, se arată în comunicatul amintit.

Potrivit aceluiaşi document, Electrogrup SA nu are nicio calitate în dosarul penal aflat în instrumentarea DNA – Serviciul Teritorial Cluj, iar în cursul zilei de joi nu a mai fost solicitată prezenţa lui Simion Mureşan la DNA.

În legătură cu informaţiile apărute în presă, referitor la contractul de închiriere a sistemului de camere de supraveghere pe care Electrogrup SA îl derulează cu Primăria Cluj-Napoca, sursa citată preciza că acesta este singurul contract pe care Electrogrup SA îl are cu municipalitatea. Proiectul, denumit “Servicii de transmisii de date la dispeceratul de monitorizare de la sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca”, are ca obiect închirierea reţelei de transmisii care cuprinde camerele de supraveghere urbană şi reprezintă o investiţie proprie a Electrogrup.

“Atribuirea contractului de achiziţii publice s-a realizat în urma unei licitaţii publice deschise, organizate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.34/2006. În urma evaluării ofertelor depuse, cu verificarea eligibilităţii acestora şi a concordanţei cu prevederile caietului de sarcini, oferta Electrogrup SA a fost declarată cîştigătoare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor puse la dispoziţia AGERPRES de purtătorul de cuvînt al primăriei, Oana Buzatu, proiectul a fost derulat pentru a creşte nivelul de siguranţă al cetăţenilor din municipiu. “Astfel, sînt supravegheate intrările în oraş, principalele intersecţii din oraş, obiective de interes local sau de mobilier urban care sînt cu risc sistematic supuse vandalizărilor şi distrugerilor, precum şi locuri mare de depozitare ilegală de deşeuri”, a spus Oana Buzatu. În total, există 79 de zone supravegheate, cu 220 de camere.

Potrivit datelor municipalităţii, structura acestui proiect a presupus realizarea unei reţele de telecomunicaţii la nivel de municipiu, care să transmită imaginile captate din diferite puncte ale oraşului către un dispecerat. Camerele sînt montate în aşa fel încît să poată vizualiza numerele maşinilor din trafic pentru a-i putea identifica pe cei care nu respectă regulile de circulaţie.

Licitaţia şi deschiderea ofertelor au avut loc în vara anului 2010, iar Electrogrup a fost declarată cîştigătoare.“Preţul unitar adjudecat este de 179 lei de lei pe cameră, pe  lună, faţă de cel de 209 lei/cameră/lună ofertat de SC SVF Management Prod serv în asociere cu SC Startnet Consulting/SC Electroalfa şi SC Avitech”, se spune în documentaţia oferită de primărie.

Durata acordului-cadru este de 7 ani. Costurile de exploatare a sistemului de către primărie se ridică la 472.000 de lei pe an.

Electrogrup este o companie clujeană specializată în lucrări de infrastructură energetică.

Articole din aceeasi categorie