A intrat în vigoare actul normativ care interzice navigația bărcilor pe Tarnița și Fântânele

Luni 7 septembrie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern care interzice navigația pe lacurile Tarnița și Fântânele. Practic, începând cu această dată, actul normativ intră în vigoare iar proprietarii de bărci cu motor şi skyjeturi care vor continua să brăzdeze în lung şi lat cele două lacuri riscă sancțiuni.

Prin Hotărârea de Guvern adoptată în 31 august, amenajările hidrografice Tarnița și Fântânele au fost scoase de pe lista de lacuri interioare navigabile stabilite prin H.G. 665 din 2008.

Cum în actul normativ publicat în Monitorul Oficial de luni nu se precizează ca anumite ambarcațiuni precum cele propulsate prin forţă umană, eoliană sau cele cu motoare electrice ar putea fi utilizate în continuare, înseamnă că navigația este interzisă total. Hotărârea de Guvern adoptată în 31 august și publicată luni în Monitorul Oficial are un singur articol care prevede că în anexa la Hotărârea Guvernului 665 din 2008 pentru stabilirea nominală și pe porțiuni a căilor navigabile interioare ale României publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, numărul 505, din 4 iulie 2008, punctul 5 „Lacuri interioare navigabile se modifică și va avea următorul cuprins: 5. Lacuri interioare navigabile-Snagov, Mogoșoaia, Herăstrău, Floreasca, Cernica, Vidraru, Izvorul Muntelui. Stânca Costești, Complex Razelm, Tașaul, Siutghiol. După cum se vede, Tarnița și Fântânele nu se mai regăsesc în listă, ceea ce înseamnă că nu se va mai putea naviga cu niciun fel de ambarcațiune.

Articole din aceeasi categorie