Marea Britanie: Un cetăţean român a furat gumă de mestecat pentru a-şi cumpăra biletul de revenire în ţară

Un cetăţean român din Marea Britanie, aflat în căutare disperată de bani pentru a-şi putea cumpăra biletul de întoarcere în ţară, a călătorit sute de kilometri pentru a fura gumă de mestecat în valoare de 500 de lire dintr-un supermarket din localitatea Ely, relatează site-ul elystandard.co.uk.

Lucian Mitranus primise deja avertisment pentru furt în West Mercia, după ce o presupusă ofertă de loc de muncă în Nottingham nu s-a concretizat. Patru zile mai tîrziu, românul a fost prins în magazinul Tesco din oraş umplînd un cărucior cu gumă de mestecat în valoare de 467,7 lire şi ieşind din unitate fără să plătească.

„Aţi primit un avertisment pentru furt şi totuşi, doar patru zile mai tîrziu, aţi fost prins cu o cantitate extrem de mare de bunuri, în special gumă de mestecat, lucru pe care nu putem să-l înţelegem”, a spus preşedinta completului de judecată, magistratul Marissa Johnson. „Mă întreb cu ce fel de escrocherie avem de-a face?”, a adăugat ea.

Mitranus, care locuia în Nottingham, a fost plasat în regim de eliberare condiţionată timp de 12 luni pentru infracţiunea de furt din magazin la 28 noiembrie. Lucian Mitranus ar fi spus la audierea de la Curtea Magistraţilor din Cambridge cum i s-au spulberat speranţele de a lucra la o spălătorie de maşini în East Midlands odată ajuns în Marea Britanie. Bărbatul în vîrstă de 36 de ani nu avea la el decît 170 de lire şi trebuia să plătească 70 de lire pe lună pentru a închiria o cameră cu cîţiva compatrioţi cu care s-a întîlnit la sosire.

„La audieri, el şi-a recunoscut pe deplin fapta, spunîndu-le poliţiştilor că a furat din magazin pentru a-şi plăti un bilet cu care să se poată întoarce în România”, a spus procurorul Laura Mardell.

Judecătoarea Marissa Johnson a spus că instanţa este „extrem de îngrijorată” în legătură cu cele două incidente. Ea a mai spus că eliberarea condiţionată a fost cea mai bună sentinţă. „Data viitoare cînd vă veţi afla în instanţă, aceasta poate fi adăugată la oricare dintre motivele pntru care vă veţi afla în instanţă, iar rezultatul va fi o pedeapsă mai mare. Vă atenţionăm că dacă veţi ajunge din nou în instanţă, este extrem de posibil să fiţi trimis la închisoare”, a mai spus magistratul. Mitranus trebuie să plătească de asemenea 85 de lire pentru costurile de judecată.

Articole din aceeasi categorie