George Clooney şi Amal Alamuddin, un cuplu dedicat cauzelor umanitare

Admiratoarele lui George Clooney, unul dintre cei mai doriţi burlaci de pe planetă, vor trebui să aibă în vedere că starul american se va căsători cu logodnica sa Amal Alamuddin la Veneţia, în cursul lunii septembrie, informează AFP.

Potrivit revistei pentru celebrităţi “People”, actorul, regizorul şi producătorul cu tîmple argintii a declarat la un eveniment de caritate în Toscana: “Mi-am întîlnit frumoasa logodnică aici, în Italia, şi am de gînd să mă căsătoresc în cîteva săptămîni la Veneţia”. Cuplul a început să apară în public în luna octombrie 2013, la Londra. Clooney (53 de ani) şi-a anunţat logodna cu Alamuddin Amal (36 de ani) în luna aprilie. Presa italiană vorbeşte de 26 septembrie ca despre “Ziua Z”, dar purtătorul de cuvînt al lui Clooney nu a confirmat această dată. “Nu a dat o anumită dată, pot confirma numai că se va căsători la Veneţia”, a spus Stan Rosenfield pentru AFP. Vestea a creat emoţie mai ales în Liban, unde este născută strălucita avocată care a emigrat la vîrsta de trei ani în Marea Britanie împreună cu familia în timpul războiului civil dintre 1975-1990. George Clooney a fost prima dată căsătorit, între 1989 şi 1993, cu actriţa Talia Balsam, cunoscută din serialul “Mad Men”. Au urmat mai multe cuceriri, cele mai notabile fiind prezentatoarea de televiziune franceză Cèline Balitran şi actriţa italiană Elisabetta Canalis, dar nu a părut că doreşte vreodată un angajament pe termen lung.

Laureat al unui premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar în “Syriana”, în 2006, şi al unui Oscar în calitate de coproducător al filmului “Argo”, în 2013, el a împărţit scena cu Sandra Bullock în filmul “Gravity”, care în acest an a primit statueta de aur pentru cel mai bun film. Democrat convins, care organizează acasă serate pentru strîngerea de fonduri pentru Barack Obama, Clooney a militat constant pentru drepturile homosexualilor şi împotriva genocidului, în mod particular pentru cazul Darfur. Angajamentul umanitar îl va împărţi cu viitoarea lui soţie, notează AFP. Amal Alamuddin, jurist internaţional format cu precădere la Oxford, cu o siluetă de manechin, a lucrat la Curtea Internaţională de Justiţie în 2004. Ea a fost, de asemenea, consilier juridic al procurorului Tribunalului Special pentru Liban în cadrul anchetei care a urmat asasinării premierului libanez Rafik Hariri şi l-a asistat pe fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, în eforturile sale de pace în Siria. Printre clienţii ei se numără fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, Amal fiind cea care a denunţat detenţia în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, sau Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, pe care îl ajută să lupte împotriva procedurilor de extrădare depuse împotriva lui, informează AFP.

Sursa AGERPRES

Articole din aceeasi categorie