Emma Thompson asigură că fost întotdeauna plătită mai puţin decât partenerii săi din filme

Actriţa britanică Emma Thompson a asigurat că onorariul său a fost întotdeauna mai mic decât cel al partenerilor săi din lumea filmului şi că femeile sunt tratate ca “persoane de categoria a doua”, într-un interviu acordat revistei Good Housekeeping şi citat de EFE.
Protagonista din filme precum ‘Howards End’ (1992) şi ‘Saving Mr. Banks’ (2013) a salutat obligativitatea impusă de anul acesta de guvernul britanic firmelor cu peste 250 de angajaţi privind publicarea breşei salariale, pe care a definit-o drept “un prim pas”.
Actriţa britanică a declarat în acest sens că a fost întotdeauna plătită mai puţin decât colegii săi de platou.
Totuşi, Emma Thompson a precizat că se simte azi mai puternică decât oricând şi că nu-i pasă de ceea ce cred ceilalţi.
“Nu-mi pasă, pentru că sunt prea bătrână”, a spus actriţa în vârstă de 59 de ani, care a precizat că ceea ce resimte “este un sentiment minunat” şi că nimeni nu trebuie să o judece.
Actriţa şi scenarista britanică s-a declarat încântată de recenta sa numire la titlul de ‘Dame’ a Marii Britanii, maxima onoare acordată femeilor de regina Elisabeta a II-a.
“Este o mare onoare. Mereu mi-am dorit să fiu numită ‘dame’ (…) Şi dacă este cu majusculă, cu atât mai bine”, a spus ea glumind. Dar a precizat că noul ei titlu nu o va reduce la tăcere.
Ea le-a sfătuit pe femei să-şi câştige proprii bani pentru a putea fi independente şi a decide singure ce să facă cu ei.
Laureata a două premii Oscar a făcut aceste declaraţii pentru viitorul număr al acestei reviste lunare, care va apărea în chioşcuri la 1 august.

Articole din aceeasi categorie