Dr. Mihai Iepure, candidat USR PLUS la Consiliul Județen Cluj: “Doresc să tratez nu doar pacienții de zi cu zi, vreau ca sistemul medical să devină pacientul la a cărui însănătoșire să contribui”

Poate Consiliul Județean Cluj să aducă îmbunătățiri pe plan local serviciilor de sănătate? Răspunsul medicului Mihai Iepure, candidat pentru funcția de consilier în Consiliul Județean Cluj din partea Alianței USR PLUS, este cu siguranță „da”.

O afirmă din perspectiva pacientului – cetățean al județului Cluj – constatând cu propriile simțuri lipsa serviciilor medicale primare atunci când a avut o urgență minoră în afara Municipiului Cluj-Napoca, fiind necesar să se întoarcă în capitala de județ pentru rezolvarea sa. O afirmă în special din perspectiva profesionistului – medicul – care s-a confruntat cu supraaglomerarea serviciilor medicale deoarece, din păcate, pacienții nu au putut să identifice o alternativă mai aproape de casa lor.

Județul Cluj are 81 de unități administrativ-teritoriale, adică comune, orașe și municipii și doar în șapte se asigură servicii medicale în regim de permanență. Este timpul să aducem serviciile medicale mai aproape de pacienți și să evităm, astfel, situațiile în care aceștia au nevoie de asistență medicală pe care să nu o poată obține numai printr-o deplasare la cel mai apropiat spital. Este nevoie de servicii medicale de calitate, oferite tuturor clujenilor, indiferent de localitatea unde domiciliază, în permanență.

Mihai Iepure, originar din Dej, are 32 de ani și este medic specialist Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, o specialitate complexă, pentru care este necesar să parcurgi atât cursurile Facultății de Stomatologie, cât și pe cele ale Facultății de Medicină.

Implicându-se în Comisia pentru sănătate, Dr. Mihai Iepure dorește să aducă serviciile medicale mai aproape de casa pacientului, în concret propunând înființarea unor centre medicale de permanență care să deservească mai multe comune apropiate. Acestea ar urma să asigure continuitatea serviciilor medicale primare în regim de gardă în afara programului medicilor de familie, astfel încât serviciile medicale, precum cele din exemplele anterioare, să poată fi asigurate parcurgând o distanță mult mai mică și într-un timp mult mai scurt. În același timp, se degrevează serviciile de urgență de cazurile minore. Este un factor important, deoarece personalul medical ar putea, astfel, acorda o mai mare atenție cazurilor grave.

Dr. Mihai Iepure

Dr. Mihai Iepure a profesat în spitale publice din Cluj-Napoca, iar în prezent activează în sistemul medical privat din județul Cluj. În tot acest timp s-a axat pe aprofundarea modalităților de a contribui la însănătoșirea semenilor, însă a constatat că lipsurile sistemice sunt compensate cu dificultate doar prin implicarea ori dedicarea personalului medical. De aceea, Mihai Iepure consideră că este nevoie de specialiști din domeniul medical care să facă un pas în implicarea în administrația publică, astfel încât la nivelul autorităților decizionale să existe un punct de vedere calificat pentru adoptarea măsurilor în domeniul medical, în cunoștință de cauză.

Doar un om care activează în sistemul medical, cu plusurile și minusurile sale, are o viziune reală și realistă asupra elementelor ce necesită îmbunătățiri de îndată și cele pentru care trebuie implementată o viziune pe termen lung.

În domenii esențiale precum sănătatea, nu mai este suficient să îți faci doar bine treaba din punct de vedere profesional. Este nevoie de implicare pe mai multe planuri. De aceea, Dr. Mihai Iepure dorește să trateze nu doar pacienții de zi cu zi, ci sistemul medical să devină pacientul la a cărui însănătoșire să contribuie.

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, Filiala Cluj, CUI 21200391

Articole din aceeasi categorie