Decret de interzicere a circulaţiei rutiere pe malul Senei

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat semnarea unui nou decret care interzice circulaţia automobilelor pe malul drept al Senei, în centrul oraşului, după anularea de către un tribunal, la finalul lunii februarie, a acestei măsuri controversate, relatează AFP.

“Am emis un nou decret ţinând cont de ceea ce a afirmat tribunalul”, a afirmat primarul socialist pe postul de radio France Inter, evocând anularea, la 21 februarie, de către tribunalul administrativ din Paris, a acestei interdicţii de circulaţie foarte contestată de luni de zile.

Primarul Parisului, care a făcut apel la decizia tribunalului administrativ şi se estimează că va dura luni de zile până se da un verdict, nu a negat de altfel că malul Senei ar putea să fie redeschis într-o zi pentru circulaţia automobilelor.

Anne Hidalgo a salutat de altfel rezultatele unui sondaj Ipsos realizat la comanda primăriei, care relevă că 66% dintre parizieni îi aprobă politica de reducere a circulaţiei autovehiculelor şi că 55% sunt de acord cu rezervarea arterei traficului pietonal.

Articole din aceeasi categorie