Cristian Rădulescu: Este posibil ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe noua lege-cadru a sănătăţii

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a afirmat marţi că este posibil ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe noua lege-cadru a sănătăţii.

“Este posibil să se adopte varianta asumării şi tocmai de aceea astfel de consultări cu parlamentarii înainte de momentul deciziei la care ne referim este binevenit”, a declarat Rădulescu la finalul reuniunii de lucru asupra proiectului de lege pe care ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a avut-o la Camera Deputaţilor cu mai mulţi parlamentari ai Coaliţiei, membri ai comisiilor de specialitate.

Cu privire la varianta adoptării în Parlament, Rădulescu a afirmat că “există un caracter de urgenţă a acestei legi”.

“Şi nu neapărat asupra ei, este o lege-cadru, ci este nevoie de mult timp pentru elaborarea şi după aceea trecerea legilor care-i urmează. (…) Sînt o mulţime de alte legi care vor veni după aceea şi care vor trebui să se refere la aspectele foarte detaliate ale organizării sistemului sanitar”, a arătat liderul senatorilor PDL. El a precizat că nu este avansată nicio dată, dar că “într-un interval scurt, forma finală a legii pe care o propune ministerul va fi publicată pe site”, probabil pînă la finele anului.

În legătură cu data la care Guvernul ar urma să-şi asume răspunderea asupra acestei legi, senatorul democrat-liberal a menţionat că poate fi vorba “de luna februarie a anului viitor”.

În opinia sa, noua lege promovată de Ministerul Sănătăţii este “o lege de mare reformă în Sănătate”, care va rezolva multe probleme, printre care “subfinanţarea sistemului, folosirea eficientă a banului strîns în Fondul Naţional de Sănătate, scoaterea cheltuielilor din spitale şi punerea unui accent mai bun pe medicina preventivă, creşterea calităţii actului medical prin introducerea concurenţialităţii în sistemul de sănătate”.

Cristian Rădulescu a mai spus că întîlnirea de marţi dintre parlamentarii Coaliţiei şi ministrul Sănătăţii nu a fost dedicată observaţiilor, ci a avut ca scop “omogenizarea informaţiei”. El a susţinut că reprezentanţii MS au dat “răspunsuri convingătoare” la toate întrebările care le-au fost adresate, dar că mai urmează o rundă de discuţii, avînd în vedere complexitatea legii.

Articole din aceeasi categorie