Amenzi de sfârșit de săptămână

Polițiștii Biroului Rutier Cluj au efectuat, în perioada 19-20 septembrie, pe raza municipiului Cluj-Napoca, mai multe acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză sau se află sub influența băuturilor alcoolice.

„În cadrul acțiunii, la data de 20 septembrie, în jurul orei 22:30, polițiștii au depistat un bărbat de 32 de ani, din municipiu, care se deplasa cu un autoturism pe strada strada Traian Vuia. Fiind testat cu aparatul etilotest, acestuia i-a reieșit o alcoolemie de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolul sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal” – informează IPJ Cluj.

Acțiunea s-a finalizat cu 48 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la regimul rutier, 20 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

***

Pentru abaterile de la normele impuse în perioada stării de alertă, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, totodată fiind avertizate verbal numeroase persoane cu privire la respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19.

În perioada 19-21 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea săvârșirii infracțiunilor de orice fel, dar și pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, în special în locurile sau locațiile aglomerate.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate peste 150 de societăți comerciale, locații aglomerate, piețe agroalimentare. Totodată, au fost verificate 83 de autoturisme.

Abaterile privind normele de circulație pe drumurile publice au impus aplicarea a 33 de sancțiuni contravenționale. Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au fost fost aplicate 44 de sancțiuni.

Acțiunile sau desfășurat în colaborare cu jandarmii clujeni și polițiștii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

***

În 18 septembrie, în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul funcționarilor publici din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au desfășurat o acțiune punctuală în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră și prevenirii accidentelor rutiere în rândul conducătorilor de biciclete și trotinete, fiind verificate peste 275 de vehicule și legitimate 302 persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 144 de sancțiuni, 60 dintre acestea find pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Ca urmare a abaterilor săvârșite de  conducătorii de trotinete și biciclete, au fost aplicate 31 de sancțiuni. Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere, pentru depășirea limitelor legale de viteză.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie