Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sprijiniți de Brigada de Operațiuni Speciale Alba-Iulia şi Brigada de Operațiuni Speciale Târgu-Mureș, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Cluj-Napoca au efectuat miercuri, 23 septembrie, 39 de percheziții domiciliare pe raza județelor Cluj și Hunedoara, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Dintre cele 39 de percheziții domiciliare, 37 au fost efectuate în municipiul Cluj-Napoca și în comunele Florești, Chinteni și Baciu.

„Din activitățile investigative derulate au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi procurat, comercializat, oferit și deținut pentru consum propriu substanțe psihoactive. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 525 de grame de cannabis, 222 de grame de substanțe psihoactive, 5 laptop-uri, 29 de telefoane mobile și 6.484 de lei. De asemenea, au fost descoperite 7 cântare electronice, un pistol airsoft și instrumente pentru consumul drogurilor” – informează IPJ Cluj.

Conform aceleiași surse, au fost puse în executare 16 mandate de aducere, iar 30 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate.

În aceeași cauză, anterior, au fost capturate 3 kg de substanțe psihoactive.

În urma probatoriului administrat, 12 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La acțiunea care a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie