Volumul „Limba română – între infern şi paradis” de Solomon Marcus, lansat în deschiderea Zilelor Limbii Române

Volumul „Limba română – între infern şi paradis” al academicianului Solomon Marcus a fost lansat vineri la Galeria Dialog a Primăriei sectorului 2, în deschiderea Tîrgului de carte „Iubim limba română” din cadrul Zilelor Limbii Române.
Criticul literar Gabriel Dimisianu a apreciat că volumul este foarte important pentru toţi vorbitorii de limbă română, acesta fiind dedicat în special locuitorilor din Basarabia.
„Cartea pe care o avem în faţă este o carte despre limba română, despre importanţa limbii române, atît pentru noi, cei care o vorbim în ţară, cît şi pentru cei care o vorbesc în afara ţării, care o vorbesc în Basarabia, aşa-numita Republica Moldova, şi care sînt interesaţi de ea şi de care profesorul Solomon Marcus s-a ocupat întotdeauna. (…) Cartea este dedicată vorbitorilor de limba română din Basarabia, în special, fiindcă au nevoie să fie ajutaţi să înţeleagă şi să vorbească corect şi frumos limba lor, limba naţională”, a afirmat Gabriel Dimisianu la lansarea cărţii.
Academicianul Solomon Marcus a subliniat, în intervenţia sa, importanţa îngrijirii limbii pe care o vorbim şi acordarea unei atenţii speciale mai ales de către tînăra generaţie. El a fost de părere că limba română „se află azi în faţa unor provocări, poate nu fără precedent”.
„Un moment similar a fost acum 200 de ani, cînd exista această întrebare dramatică: „Este limba română un idiom sortit să rămînă doar în practica comunicării dintre ciobani sau poate ea aspira la mai mult?””, a afirmat acad. Solomon Marcus, apreciind că „limba română ca să facă faţă provocărilor actuale nu mai poate fi doar treaba profesorilor de limba română, ea trebuie să fie treaba oricărui educator, indiferent de specialitatea pe care o are”.
Cartea „Limba română – între infern şi paradis” a apărut la Editura Spandugino.

Articole din aceeasi categorie