Tişe crede că stadionul Cluj-Arena este un loc potrivit pentru nunţi

Consilierii judeţeni clujeni au aprobat, în şedinţa de ieri, înfiinţarea unei societăţi comerciale care să administreze noul stadion Cluj -Arena.

Noua societate va purta numele stadionului, Cluj- Arena, şi are ca obiectiv obţinerea de venituri din diverse activităţi, astfel încît să poată fi acoperite cheltuielile de întreţinere a stadionului şi să nu fie folosiţi bani publici pentru aceasta.

Prin hotărîrea CJ Cluj a fost desemnat şi directorul noii societăţi, Radu Raţiu. Acesta a declarat că  în curînd va fi elaborată o strategie prin care să obţină venituri, adăugînd că cel puţin în această fază SC Cluj-Arena va avea, pe lîngă funcţia de director, încă cinci angajaţi.

Acţionarii societăţii vor fi consiliul judeţean, care va participa la capitalul social cu o cotă de 90%, şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), care va participa cu 10%.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că societatea Cluj Arena se va ocupa de raporturile cu echipele de fotbal, de evenimente, de spaţii şi de tot ceea ce se întîmplă în acea zonă, aşa încît din banii pe care-i va face să poată să autofinanţeze acest obiectiv.

‘’CJ doreşte ca pentru întreţinerea arenei să nu cheltuie bani publici. Va fi o misiune dificilă, pentru că doar din meciurile de fotbal nu se poate face profit, fiindcă echipele de club încasează valoarea biletelor, şi va trebui să găsească altfel de evenimente de unde să scoată aceşti bani. De la nunţi pînă la spectacole, concerte, evenimente corporatiste, tot ceea ce se întîmplă în momentul de faţă pe stadioane. Citeam zilele trecute o listă cu evenimentele care se realizează la Munchen, pe Alianz Arena, iar ei au de la concerte pînă la nunţi, folosirea de restaurante, închirieri de spaţii; toate acestea se vor putea folosi şi la Cluj, pentru că arena în sine va fi destinată doar sportului, dar restul spaţiilor din clădirea respectivă – una cu opt etaje în partea de tribună oficială – vor putea fi folosite în cu totul alt scop’’, a explicat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Viitorul stadion clujean, care va avea deschiderea oficială la începutul lunii octombrie cu concerte susţinute de Scorpions şi Smokie, este construit la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion ‘Ion Moina’. Stadionul va avea 30.596 de locuri, iar arhitectura sa a fost inspirată în special de arena olimpică din Beijing. Valoarea totală a acestuia se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro.

Din Consiliului de administraţie al societăţii care va administra Cluj-Arena fac parte: Radu Raţiu, Ligia Cîineanu, Adrian Bogdan, Istvan Zsolt Pop, Aurelian Călin Mureşan, Mircea Jorj şi Agnes Konnert.

Numirea Ligiei Căineanu, consilier personal al preşedintelui Alin Tişe, în C.A. al societăţii care administrează Cluj Arena a atras însă reacţia tinerilor liberali clujeni. Aceştia îi solicită preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe să propună, în locul secretarei sale, o persoană competentă pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al societăţii care va gestiona stadionul.

‘’Este păcat ca un proiect de asemenea anvergură să ajungă pe mîinile unei secretare. De asemenea propunem mărirea numărului membrilor Consiliului de Administraţie cu încă două persoane, dintre care una să reprezinte asociaţia suporterilor ,,Şepcile Roşii’’ şi o alta care să reprezinte Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Cluj Arena este un complex sportiv de utilitate publică cu o veche tradiţie studenţească care are nevoie în conducere de specialişti în domeniu sportiv şi suporteri ai fenomenului U’’, au arătat tinerii liberali.

C.P.

Articole din aceeasi categorie