Soluțiile propuse de Forța Națională pentru rezolvarea problemelor României

Partidul Forța Națională propune o serie de măsuri menite să ducă la rezolvarea problemelor şi disfuncţionalităţilor cu care România se confruntă în prezent şi să prevină apariţia acestora pe viitor.
„Conştienţi de criza profundă în care se află România şi de datoria pe care o avem faţă de popor şi de ţară şi luând în considerare gravele dezechilibre pe care deciziile actualilor guvernanţi le-au creat în economie şi în viaţa socială, în timp ce marea majoritate a cetăţenilor aşteaptă soluţii concrete şi imediate pentru a reânvia speranţa în viitorul lor şi al familiilor lor, Forţa Naţională propune tuturor partidelor responsabile şi tuturor persoanelor care doresc şi pot să se implice în salvarea ţării”, se arată în documentul „PLAN AL RENAȘTERII NAȚIONALE” elaborat de Partidul Forța Națională. Printre propunerile făcute se numără asigurarea resurselor financiare, materiale şi umane în vederea depăşirii pandemiei de coronavirus şi întocmirea unui plan naţional de acţiune pentru a preveni şi a acţiona eficient în astfel de situaţii, în viitor. De asemenea, formațiunea politică susține că este nevoie de lansarea programului “ROMÂNIA CAPITAL 2020” adresat tuturor întreprinderilor active din economia naţională, indiferent de natura capitalului şi de domeniul de activitate. Acest program ar urma să fie destinat finanţării investiţiilor şi asigurării capitalului de lucru necesare asigurării continuităţii activităţilor întreprinderilor, relansării economice, menţinerii numărului de locuri de muncă existent şi creării de noi locuri de muncă.
O altă măsură pe care Forța Națională o consideră necesară vizează demararea „PLANULUI NAŢIONAL PRIVIND REINDUSTRIALIZAREA ŢĂRII”. „Acest plan constă în înfiinţarea a cel puţin două Fonduri Suverane de Dezvoltare şi Investiţii(FSDI), cu un capital iniţial, în numerar, de minimum 5 miliarde lei fiecare, FSDI care să asigure reindustrializarea rapidă a ţării prin programe de investiţii în sectoare cheie ale economiei. Aceste FSDI trebuie să asigure în cel mai scurt timp independenţa economică a României astfel încât cetăţenii să aibă certitudinea că ne putem descurca singuri în orice situaţie de criză. Fondurile Suverane de Dezvoltare şi Investiţii pot acționa ca factori de atenuare a riscurilor naturale contribuind la o bază de capital mai stabilă și la o volatilitate sistemică redusă. Fondurile Suverane de Dezvoltare şi Investiţii pot deveni investitori importanți în economia naţională şi chiar globală. Ele nu sunt doar o sursă de capital, ci și instrumente de politică internă şi externă. Totodată, astfel de fonduri pot fi utilizate atât pentru dezvoltarea pieţei de capital cât şi pentru realizarea unor proiecte mari de investiţii. Strategia de investiții a acestor fonduri va fi direcționată în principal spre domenii strategice și pentru a controla strategic companii importante din sectoare cheie, cum ar fi infrastructura, telecomunicațiile, energia, cercetarea, inteligenţa artificială”, se arată în documentul intitulat Plan al Renașterii Naționale.
Totodată, se propune implementarea unui pachet de măsuri(organizatorice, stimulative, fiscale, procedurale) imediate menite să conducă la dezvoltarea pieţei de capital româneşti care trebuie să devină în cel mai scurt timp principala sursă de finanţare a companiilor româneşti dar şi a marilor proiecte de infrastructură. Planul de măsuri mai prevede înființarea Autorităţii Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă(ANSU), autoritate care va avea ca obiective imediate elaborarea de reguli şi proceduri obligatorii pentru asigurarea continuităţii activităţilor socio-economice în situaţii de criză, provocate de catastrofe naturale, calamităţi, epidemii, pandemii, arme biologice, chimice sau de altă natură, etc.
O altă măsură propusă vizează reformarea radicală a sistemului sanitar din România şi elaborarea unui Plan Naţional privind construcţia unor spitale noi, pe întreg cuprinsul ţării, moderne, cu toate facilităţile, dotările şi echipamentele necesare desfăşurării în condiţii de siguranţă maximă a activităţii personalului medical şi auxiliar, atât în ce priveşte activitatea curentă cât şi în situaţii de criză.
La nivelul învățământului se propune reformarea radicală a acestui sistem şi elaborarea unui Plan Naţional privind construcţia de noi unităţi de învăţământ, la toate nivelurile, pe tot cuprinsul ţării.

Articole din aceeasi categorie