Simeze clujene

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 120%; text-align: left; }p.western { font-family: „Liberation Serif”,serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Droid Sans Fallback”; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „FreeSans”; font-size: 12pt; }

Două vernisaje…

Săptămâna în curs programează două vernisage, generaţii diferite, de aici şi plusul de interes al evenimentelor în sine.

Cum sunt două în două zile diferite, le voi prezenta în ordinea desfăşurării lor.

Albastru, grafică de Ștefania Morariu și Daria Dascăl

Centrul de Arte The Beat anunță o expoziție inedită, Albastru, care cuprinde lucrări de grafică realizate de Ștefania Morariu (18 ani; clasa XII, CN ‘George Coşbuc’) și Daria Dascăl (17 ani; clasa XI – 1, Liceul Teoretic ‘Nicolae Bălcescu’). Vernisajul are loc joi 6 iunie, de la18.30, Cluj Hub (etajul 3, ‘Central’), iar expoziția poate fi vizitată până în 20 iunie. Și, pentru că arta vizuală nu este singurul interes al celor două tinere, în cadrul vernisajului Daria și Ștefania vor susține un scurt recital de pian, voce și chitară, împreună cu câțiva invitați.

Lucrările prezentate în expoziția Albastru au fost realizate pe parcursul ultimelor 16 luni și reprezintă căutările tinerelor artiste și încercarea de a-și exprima propriile trăiri și interese într-un format creativ, proaspăt și relevant pentru cei din jurul lor. Expoziția poartă vizitatorii prin schițe și desene îngrijite către concept și instalație, toate încărcate de emoție.

Ștefania Morariu iubește desenul, pe care îl realizează cu o minuțiozitate responsabilă. Este atrasă în special de forma brută de exprimare a trăirilor prin combinația desen-scris. Cu toate că se află la începutul drumului artistic, schițele din caietele Ștefaniei sunt valoroase și prin faptul că adună frământări reale, reacții la cărțile citite, la arta văzută și la comunitatea în care trăiește, încercări autenice de manifestare creativă.

Interesul artistic al Dariei Dascăl se concentrează mai mult pe experiență. A fost constant inspirată și marcată de momentele experiențelor trăite, oferite de diverși artiști expuși în galeriile de artă pe care le-a vizitat. În lucrările sale, este profund sinceră, iar atenția ei se focalizează pe teme clar definite, cărora le dedică o parte importantă a timpului ei.

Galeria Mariana Berinde

Vegetal mineral

vineri 7 iunie, 17. 00 * Calea Dorobanţilor 99/101

Vegetal mineral propune întâlnirea cu două creatoare absolvente a Institutului de Arte Plastice ‘Nicolae Grigorescu’ din Bucureşti, Gabriela Aniţei (absolventă a secţiei pictură, clasa profesor Vasile Grigore) şi Mirela Constantin (absolventă a secţiei pi ctură, clasa profesor Marius Sirievici).

Atât Gabriela Aniţei, cât şi Mirela Constantin se află la prima întâlnire cu publicul clujean. O menţiune s eimpune, ambele sunt prezente cu lucrări în simeze importante din ţară şi de peste hotare.

Genericul ales, Vegental mineral ne introduce într-o lume pe care ar trebui să o cunoaştem mai bine, să o protejăm, să ne bucurăm de avantajele pe care le oferă, fie că este vorba despre calciu sau magneziu, potasiu, fier, cupru, fosfor, seleniu…

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie