Sida (PSR): ”La alegerile de anul viitor, va trebui să alegem altfel de oameni, cu o altă cultură politică şi cu alte obiective economico-sociale, proveniţi din partide politice cu adevărat democratice”

Deşi pînă la alegerile de anul viitor va trece mai mult de o jumătate de an – pentru cele locale – şi aproape un an pînă la parlamentare, partidele politice au intrat deja în campanie. Unele mai voalat, altele făţiş. Cele mici, cu şanse puţine, par însă cele mai vocale. Astfel, vicepreşedintele PSR Cluj, Remus Sida, se declară revoltat de evoluţia României în perioada post-decembristă, considerînd-o mai degrabă o involuţie. Socialistul clujean critică toate partidele aflate la guvernare în ultimii 25 de ani, spunînd că acestea au dus la sărăcirea ţării şi consideră că şansa românilor de a ieşi din această situaţie este ca, la alegerile de anul viitor, să voteze PSR.

Sida consideră  că partidele politice care au cîştigat alegerile în ultimii 25 de ani sînt toate „o apă şi-un pămînt”, iar liderii lor au aceleaşi metehne, generate de dorinţa de îmbogăţire.  „Partidele politice care au cîştigat alegerile în ultimii 25 de ani sînt aceleaşi – liberali şi neoliberali, democraţi şi neodemocraţi -, oamenii sînt aceiaşi, chiar dacă unii au mai îmbătrînit. Idealurile care îi mînă în luptă sînt de asemenea, aceleaşi – cît mai multe milioane de euro în bănci străine şi domenii cu vile cît mai bogate şi mai frumoase. Cît despre ţară şi popor, această categorie de bolnavi de îmbogăţire personală manifestă o atitudine de sfidare, de orgolii şi minciuni”, afirmă Sida.

Totodată, socialistul clujean spune că democraţia instalată după 1989 este una mincinoasă şi parazitară, sistem ce a defavorizat economia autohtonă şi care a dus la sărăcirea populaţiei. „Vedem în urma celor 25 de ani o democraţie parazitară şi mincinoasă, o ţară vîndută străinilor pentru că, aşa cum se ştie,  numai 17% din economie mai este în proprietatea românilor, iar restul de 83% este a străinilor. Aceasta este cauza principală a sărăciei poporului român. Aici ne-au adus cei pe care i-am ales pe parcursul celor 25 de ani. De aceea, atît la alegerile locale, cît şi la cele parlamentare de anul viitor, va trebui să alegem altfel de oameni, cu o altă cultură politică şi cu alte obiective economico-sociale, proveniţi din partide politice cu adevărat democratice, care nu au participat la guvernările anterioare”, consideră Sida, susţinînd că unul dintre aceste partide este PSR. „Acest partid, cu programul său economic şi social-politic îşi propune să scoată ţara din sărăcie, să creeze o economie eficientă şi rentabilă, să asigure un climat social de dreptate şi echitate socială, care să creeze în societate o emulaţie de muncă şi creativitate şi o siguranţă pentru o viaţă prosperă, paşnică şi fericită”, promite vicepreşedintele PSR Cluj.

A.S.

Articole din aceeasi categorie