Serie de concerte ELENA MÎNDRU QUARTET

Institutul Cultural Român din Berlin organizează în perioada 29 iulie – 2 august 2017, în colaborare cu Orchestra de Stat din Heidelberg, Festivalul Heidelberger Schlossfestspiele, Asociaţia Kulturtandem Heidelberg şi C-Hub Mannheimun, o serie de concerte ale Cvartetul Elena Mîndru, format din Elena Mîndru – voce, Artur Balogh – contrabas, Tuomas Turunen – pian şi Bobby Petrov – percuţie.

Astfel, în 29 iulie şi 2 august vor avea loc două concerte sub genericul „Jazz meets Classic” în cadrul evenimentului „Heidelberger Schlossfestspiele”, unde cvartetul Elena Mîndru împreună cu Orchestra de Stat din Heidelberg dirijată de Cosette Justo Valdés, vor interpreta compoziţii proprii, precum şi piese celebre de Leonard Bernstein şi George Gershwin.

De asemenea, în 30 iulie va avea loc un concert de jazz în aer liber, la C-Hub Mannheim, în cadrul căruia Cvartetul Elena Mîndru va cânta alături de saxofonista germană Alexandra Lehmler. Concertul face parte din seria de evenimente „Tandem Jazz Nights” iniţiată de asociaţia Kulturtandem Heidelberg cu scopul de a oferi muzicienilor internaţionali o platformă prin care se pot cunoaşte şi pot experimenta împreună, formând un tandem muzical.

Elena Mîndru este una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului românesc şi european. Absolventă a secţiei de compoziţie a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, la clasa profesorului Adrian Pop, actualmente fiind doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki. Artista deţine totodată un masterat în interpretare şi compoziţie de jazz obţinut în 2013 prin programul Nordic Master of Jazz (NOMAZZ). Premiată şi apreciată de către juriul prezidat de Quincy Jones la Montreux Jazz Voice Competition în 2012 (Premiul al II-lea şi Premiul Publicului), Elena Mîndru are la activ două discuri publicate, la care se adaugă cel mai recent album al formaţiei Bega Blues Band din Timişoara în noiembrie 2015 şi următorul său album – Elena Mîndru Third Stream Project în aprilie 2016, înregistrat în renumitul studio Yle M1 al radioului finlandez.

Orchestra de Stat din Heidelberg este cunoscută deja de ani de zile pentru multiculturalitatea sa. Nu numai prin interacţiunea de zi cu zi a celor 32 de naţionalităţi ale muzicienilor ce fac parte din componenţa ei, ci şi datorită activităţii sale concrete, prin colaborări cu numeroase festivaluri din întreaga lume.

C-HUB este un centru dedicat industriilor creative din Mannheim. Situat în cartierul Jungbusch, unul dintre cele mai multiculturale cartiere din Germania, în care convieţuiesc peste 150 grupuri etnice diferite, C Hub promovează intens prin evenimentele sale multiculturalitatea şi diversitatea.

Kultur Tandem este o asociaţie din Heidelberg în Landul Baden-Württemberg, care are ca obiectiv crearea de legături interculturale între artişti din ţările Europei de Sud Est şi artişti din Germania, cu scopul de a promova dialogul artistic. Asociaţia organizează evenimente culturale, ateliere educative, conferinţe, expoziţii şi concerte prin care oferă artiştilor ocazia de a se întâlni în diverse spaţii creative şi de a produce proiecte culturale comune, contribuind la o mai bună cunoaştere între artişti şi publicul german.

 

Articole din aceeasi categorie