Se circulă mai uşor prin satele Cojocnei

Dacă drumul judeţean ce leagă Clujul de micuţa şi valoroasa staţiune balneară, cu ape sărate tămăduitoare, excelente în tratarea afecţiunilor reumatismale, este deplorabil, căile de acces din perimetrul satelor componente comunei devin din ce în ce mai uşor circulabile datorită unor proiecte investiţionale derulate în 2015.

Din scurtul dialog purtat, zilele trecute, cu viceprimarul Cojocnei, Feri Török, am reţinut că în anul ce se încheie, cu sprijin guvernamental, european şi eforturi ale bugetului local, au fost amenajate drumuri agricole, au continuat lucrările de asfaltare a unor străzi populate din sate şi au fost reabilitate drumuri din inventarul comunei.

Spre marea bucurie a micilor fermieri şi deţinători de terenuri agricole productive din zona satelor Boju Cătun, Straja Iuriului, Huci şi Cesi, s-a încheiat amenajarea noul drum agricol, lung de 12 km, ce este conectat la DJ 161 A, pe segmentul geografic de contact cu comuna Ceanu Mare, finanţarea fiind mijlocită de Măsura 125 cu fonduri comunitare.

Prin alocări guvernamentale mijlocite de OG Nr.28/2013, au fost finalizate lucrările de asfaltare a două străzi în Cojocna şi a treia în Boju. În acelaşi proiect se continuă lucrările de asfaltare a drumului dintre Cojocna şi Larga, pentru a se scurta legătura cu Căianu, urmînd ca în 2016 să se toarne asfaltul şi pe DC 78, Cojocna – Boju. Şi pentru a se putea circula fără sincope şi teamă, drumul ce duce din Cara la Staţia CFR Cojocna a fost branşat la sistemul de iluminat public.

Rămînînd la Boju, trebuie amintit faptul că autorităţile locale din Cojocna au reuşit să definitiveze documentaţia cerută de introducerea apei potabile din sursa Gilău, iar lucrările de implementare a proiectului va fi cuprins în bugetul lui 2016.

Revenind la drumuri, pentru decongestionarea DJ 161 A, în zona Băilor Cojocna, conducerea comunei a definitivat amenajarea unei parcări publice pentru 100 de autoturisme, costurile acesteia fiind suportate tot de bugetul acestei unităţi administrativ–teritoriale, bine conectată la circuitul turistic transilvan, prin valoarea terapeutică a apelor celor două bazine deschise în sezon estival şi a celui acoperit, funcţional pe toată perioada anului.

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie