Şcoala „Ion Creangă” se modernizează

Consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind supraetajarea clădirii și reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din municipiul Cluj-Napoca. Iniţiativa face parte din lista proiectelor câştigătoare în urma procesului de bugetare participativă din anul 2017.

Potrivit municipalităţii, în prezent, funcţional, se regăsesc spaţii specifice unei unităţi de învăţământ gimnazial, mai exact săli de clasă, laboratoare, săli pentru ateliere, săli de sport, grupuri sanitare, săli pentru profesori şi nu numai, însă acestea nu sunt suficiente pentru creşterea preconizată a numărului de elevi. Concret, prin lucrările de etajare se propun 11 săli de clasă, o terasă, o sală festivă şi spaţii conexe. Supraetajarea presupune şi realizarea unui spaţiu multifuncţional pentru activităţi reprezentative ale şcolii şi facilităţile complementare ale acestora precum grupuri sanitare și cabinete.

„În următoarea şedinţă de consiliu local sunt supuşi spre aprobare indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii Supraetajare clădire şcoală şi reabilitarea termică la „Ion Creangă”. Proiectul a fost demarat pe bugetare participativă, iar acum suntem în etapa în care putem să venim cu ceva concret în faţa Consiliului Local şi în faţa celor care au votat acest proiect. Practic, avem un regim de înălţime propus de parter plus trei etaje şi o suprafaţă construită propusă de 1450 mp. Se propun 11 săli de clasă, o terasă, o sală festivă şi spaţii conexe”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, pentru Făclia de Cluj.

Potrivit acestuia, investiţia se ridică la 12,9 milioane lei. „Este o investiţie de aproximativ 12,9 milioane lei, o valoare cu tot cu TVA. Din punctul de vedere al finanţării acestei investiţii, acum ne propunem să o facem din fonduri de la bugetul local şi din alte surse, conform legii. Practic, dacă vom putea să accesăm şi fonduri europene, vom accesa, în acest moment nefiind eligibil pe fonduri europene un asemenea proiect. Din punctul de vedere al duratei, vorbim de 12 luni din momentul în care vom avea autorizaţia de construire. Practic, după ce vom vota indicatorii tehnico- economici, vom putea să demarăm licitaţia de proiectare şi de execuţie”, a mai precizat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie